Her er Danmarks nye vandflyver

Flyet, der skal bruges til den kommende vandflyrute mellem Aarhus og København, er nu renoveret, malet og klar til opstart i løbet af foråret.

Efter adskillige års tilløb og hårdt arbejde med at skaffe de fornødne tilladelser, så er projektet med at oprette en vandflyrute mellem Aarhus og København kommet et stort skridt nærmere realiseringen.

I en hangar i Billund Lufthavn står nemlig nu det DHC-6 Twin Otter-fly, som selskabet Nordic Seaplanes har fundet i Iran og forventer at gå i luften med i løbet af foråret.

Flyet har i Schweiz gennemgået en større renovering både indvendigt og udvendigt samt fået en ny gang maling og er blevet indregistreret som OY-NSA.

Planen er at flyve mellem containerhavnen i Aarhus Havn og Nordre Toldbod i Københavns Havn 4-5 gange om dagen. Flyvetiden forventes at være omkring en time hver vej.

Ruten vil især henvende sig til forretningsrejsende, som har behov for at komme hurtigt frem og tilbage mellem landets to største byer. Det kunne eksempelvis være en københavnsk advokat, der skal stille i Retten i Aarhus til et retsmøde.

Mere end fire år
Bag Nordic Seaplanes står blandt andre rigmanden Lars Erik Nielsen. Han stiftede tilbage i 1992 Maldivian Air Taxi, som fløj med Twin Otter-vandfly mellem øerne i Det Indiske Ocean. I 2013 købte kapitalfonden Blackstone Maldivian Air Taxi, der på tidspunkt havde 20 Twin Otter-fly. En handel, som Lars Erik Nielsen og hans fætre tjente omkring en milliard kroner på.

Arbejdet med at etablere en vandflyrute mellem Aarhus og København har stået på i mere end fire år. Den oprindelige initiativtager, Rune Balle, er ikke længere engageret i projektet.