Her er de mest populære storbyferiemål

Såvel rejsearrangøren Spies som rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk mener, at London er det mest populære storby at rejse til. I alt 7 destinationer er at finde på de to selskabers TOP10-lister over sidste års mest populære storbyferiemål.

Noget kunne tyde på, at listen over de ti mest efterspurgte storbydestinationer hos henholdsvis Spies og rejsesøgemaskinen Travelmarket.dk kunne være en uvidenskabelig, men ganske validdokumentation af, hvor danskerne foretrækker at rejse hen på storbyferie.

Begge selskaber har udarbejdet en liste over de ti mest populære storbydestinationer i 2010. Ikke overraskende topper London listen begge steder. Den britiske hovedstad, hvortil der også er flest flyafgange fra Danmark, er evigt populær hos danskere i alle aldre.

Lidt overraskende er der enighed om de fem mest populære europæiske storbyer. For efter London kommer Barcelona, Paris, Rom og Berlin på begge TOP10-lister. Herefter hører enigheden også op.

Spies har Lissabon, Madrid og Istanbul på den nederste del af listen over de ti mest populære storbyer, mens Travelmarket.dk har Oslo og Prag, men også de amerikanske storbyer Los Angeles og New York iblandt de mest populære storbyer.

Mest populære stobyer i 2010

Nr. Spies Travelmarket.dk
01. London London
02. Barcelona New York
03. Paris Barcelona
04. Rom Paris
05. New York Rom
06. Berlin Berlin
07. Lissabon Los Angeles
08. Madrid Amsterdam
09. Istanbul Oslo
10. Amsterdam Prag

Hos Spies er New York placeret som nr. 5, mens Travelmarket.dk har den populære amerikanske storby som nr. 2 på listen.

Lige nu har luftfartsselskaberne presset priserne i bund, idet januar og februar måned er den ultimative lavsæson og det tidspunkt på året, hvor storbyferierne er billigst. Det fremgår af seneste udgave af Dansk Flyprisindex, der hver 4. uge tjekker de billigste flypriser til de mest populære storbyer.

Det bekræftes også hos Spies. “Flyselskaberne har kastet sig ud i en ekstrem priskrig til de mest populære storbyer. Når vi kombinerer dette med vores koncerns storkøb af kvalitetssikrede hotelværelser med den rigtige beliggenhed, er ‘pakkepriserne’ for en storbyferie helt i bund. Eksempelvis tilbyder vi to nætter i Barcelona med fly og hotel fra 1.446 kr. eller London fra 1.193 kr.,“ fortæller direktør i Spies, Jan Vendelbo.

Foto: London Eye og andre attraktioner gør den britiske hovedstad til den mest populære storbydestination.