Administrerende direktør Torben Østergaard fra Sunclass Airlines. (Foto: Sunclass Airlines | Spies | PR)

Sunclass-direktør træder tilbage

Efter en lang karriere hos Sunclass Airlines stopper Torben Østergaard som administrerende direktør ved årsskiftet, hvorefter han afløses af direktør fra DFDS.

Der skal skiftes ud i toppen af Sunclass Airlines, da administrerende direktør Torben Østergaaard har truffet dét, som han kalder en ”utrolig svær, men rigtig” beslutning, og trækker sig tilbage efter tre årtier i selskabet.

Den afgående direktør startede i økonomiafdelingen i 1994, da selskabet hed Premiair. Siden blev han direktør for forretningsudvikling og økonomidirektør, inden han tiltrådte som administrerende direktør i det daværende MyTravel Airways.

Efterfølgende bistod han ved selskabets rebranding til Thomas Cook Airlines, hvorefter han forlod flyselskabet i 2016. Han vendte dog i begyndelsen af 2020 tilbage til Sunclass, der for nyligt blev kåret til bedste charterflyselskab ved årets Danish Travel Awards.

Fratræder ved årsskiftet
Magnus Wikner, der er koncerndirektør i Nordic Leisure Travel Group (NLTG), takker den afgående direktør for at sætte gang i flådefornyelsen i Sunclass Airlines, ligesom hans indsats under COVID-19-pandemien fremhæves.

”Jeg er glad for, at Torben Østergaard vendte tilbage til Sunclass Airlines i januar 2020. Sammen med sit team sikrede han, at selskabet kom stærkt fra land efter konkursen i Thomas Cook, hvorefter han var med til at styre os igennem en coronapandemi og videre ind i en meget travl periode, som krævede endnu en omstilling for igen at have fly og mandskab klar til den store efterspørgsel. Jeg skylder Torben en stor tak for hans indsats og ønsker ham alt det bedste fremover.”

Sunclass Airlines oplyser, at Torben Østergaaard bliver siddende i direktørstolen indtil den 1. januar næste år. Dernæst overtager Valdemar Warburg posten. Østergaard stiller sig dog til rådighed for sparring med den nye direktør efterfølgende, oplyses det.

Har erfaring med logistik og luftfart
Den kommende direktør i Sunclass Airlines er en erfaren profil, der i mere end 15 år har arbejdet med forretningsudvikling, luftfart, shipping og logistik. Han kommer fra en stilling som direktør hos færge- og logistikselskabet DFDS.

Valdemar Warburg tiltræder som administrerende direktør hos Sunclass Airlines den 1. januar 2023. (Foto: Sunclass Airlines | Spies | PR)

Her har Valdemar Warburg haft ansvaret for en drift med 550 medarbejdere i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Baltikum og Ukraine. Tidligere var den nye direktør associate partner hos konsulenthuset McKinsey, hvor han i ni år beskæftigede sig med luftfart og flyselskaber i både Europa, Asien samt Mellemøsten.

Når han tiltræder den nye stilling i Sunclass Airlines, bliver det med et mål om at styrke såvel forretningen som organisationen på tværs af flyselskab og nordisk turoperatør, mens han vil holde et øje på den grønne omstilling.

”Jeg ser frem til, sammen med hele NLTG-teamet, at bidrage til at vækste og udvide vores forretning yderligere – og på en måde, så det at rejse med omtanke for klimaet er centralt i vores beslutninger og indsatser. Jeg er imponeret over Sunclass Airlines og hele koncernens fremskridt på dette område, og jeg ved, at det kræver en masse hårdt arbejde, som jeg glæder mig til at bidrage med,” udtaler Valdemar Warburg.


Relaterede artikler:

Første A330-900neo til Sunclass Airlines

Sunclass leaser A330neo fra Hi Fly

Ny direktør i Sunclass Airlines smuglet ind af bagdør