Hong Kong-rute til CPH lader vente på sig

Det var ventet, at Cathay Pacific i 2016 ville åbne en rute fra Hong Kong til København, men nu har Hong Kong-flyselskabet skåret i ekspansionsplanerne, hvorfor det tidligst bliver i 2017.

Hong Kong-flyselskabet Cathay Pacific har gennem flere år været lun på en rute fra Hong Kong til Københavns Lufthavn.

Da CHECK-IN.dk mødte selskabets salg- og marketingdirektør Rupert Hogg i efteråret 2013 i Doha, pegede han på 2016 som det mest sandsynlige tidspunkt for åbningen af en rute til København.

Det sket med baggrund i selskabets forventninger til de nye Airbus A350-fly, som Hong Kong-selskabet har bestilt 46 af, fordelt på 20 eksemplarer af A350-900 samt 26 af den noget større og langtrækkende A350-1000. Leveringen af de nye fly påbegyndes i løbet af 2016.

“Airbus A350´eren er ideel til længere og tyndere ruter som eksempelvis til København, mens vores Boeing 777-300ER fly er for store,“ sagde Rubert Hogg til CHECK-IN.dk.

Disse udtalelser blev fulgt op i august sidste år, da Cathay Pacific i flere asiatiske medier blev citeret for at sige, at med modtagelsen af de første A350´ere, var selskabet klar til i 2016 at åbne ruter til London-Gatwick, Madrid, København og Tel Aviv.

Ingen rute til København i 2016
Men flere af ruterne er dog klar til at blive startet op. Den 2. juni åbner en rute til Madrid, mens London-Gatwick må vente til den 2. september, før man man får Cathay-flyene at se i lufthavnen.

Ifølge flere asiatiske medier er Cathay Pacific i gang med at skære drastisk ned på ekspansionsplanerne på grund af en længerevarende strid med selskabets piloter omkring blandt andet vagtplaner.

I et internt brev til flyselskabets 2.900 piloter afsendt i december måned, som South China Morning Post er kommet i besiddelse af, skrev selskabets direktør for flybesætninger, Dominic Perret følgende:

“Vores vækstplaner for 2016 er for nylig blevet reduceret dramatisk, og der er flere årsager til, at vi har været tvunget til at træffe denne svære beslutning. Der er nogle specifikke operationelle årsager, da vi blandt andet har lagt mere luft ind i tidtabellen for at forbedre vores punktlighed og for at sikre nogle mere stabile vagtplaner.“

Cathay Pacific modtager i 2016 de første 12 af 46 A350-fly, og indtil videre er Københavns Lufthavn ikke på programmet. Asiatiske medier vurderer, at København er udsat til 2017.

I Københavns Lufthavn håber man stadig på at se Hong Kong-flyselskabet realisere planerne. Potentialet er ganske vist, da 40.000 passager årligt med udgangspunkt i CPH flyver til og fra Hong Kong via andre lufthavne.

“Vi har fortsat en dialog med Cathay Pacific om nye rutemuligheder, og det fortsætter vi med,“ siger pressechef Kasper Hyllested fra Københavns Lufthavn til CHECK-IN.dk.