En Boeing 737-800 fra det russiske flyselskab Aeroflot. Foto: John Taggart

Hund tvinger Boeing 737-fly til landing

En Boeing 737 fra Aeroflot måtte nødlande i Moska, da en hund slap fri af sit bur i lastrummet og straks forsøgte at få frihed ved at åbne en luge.

En særpræget hændelse udspillede sig i søndags på en russisk flyvning.

Et fly af typen Boeing 737-800 fra Aeroflot var af sted på rute SU-43 fra Sankt Petersborg til Moskva Sheremetyevo. Flyet med registrering VQ-BWE havde 148 passagerer om bord, og det nærmede sig så småt Moskva, da der opstod en situation.

I en højde af 9.000 fod (2.740 meter, red.) begyndte en alarm i cockpittet at lyse, der indikerede, at en af de forreste lastrumsluger havde åbnet sig. Piloterne erklærede en nødsituation, og 10 minutter senere foretog det russiske fly en sikker landing på bane 06R.

“Besætningen lavede en sikker nødlanding, og ingen kom til skade,” fortalte en kilde i Moskva Sheremetyevo efter landingen ifølge Russian Aviation.

Det russiske luftfartsagentur, Rosaviatsia, har efterfølgende rapporteret, at der blev sendt militærpersonale til flyet, da det landede i den russiske hovedstadslufthavn. Den åbne dør blev inspiceret, og det viste sig, at den stod 15 til 20 centimeter efter landingen. Det skriver The Aviation Herald.

Skræmt hund
I lastrummet fandt man en lille løs hund, der var undsluppet sit transportbur, som ikke var ordentligt låst. Spor fra hundens kløer blev fundet på indersiden af lastlugen, på lugens åbningsknap og på selve åbningspanelet.

Flyets elektronik har angiveligt modvirket, at lastlugen åbnede helt. I stedet blev en alarm udløst, hvilket formentlig har blokeret lugen i tilstrækkelighed grad til, at intet kunne forlade lastrumemt – herunder hunden. Og dermed undgå en faretruende situation.

“Der var en åbning på flere dusin centimeter, men hunden var ude af stand til at komme ind i det og holdt sig i live,” har lufthavnskilden udtalt.

Det er imidlertid uvist, hvorvidt lastlugen har holdt sig helt lukket indtil landing på grund af lufttrykket udefra, eller om den har åbnet sig langsomt under anflyvningen til lufthavnen. Til alt held for passagerer – og den skræmte hund, der blot forsøgte at flygte – skete hændelsen altså helt uden personskade.

Boeing 737-flyet fra Aeroflot forblev på jorden i ni timer efter hændelsen, hvorefter det returnerede til rutedrift.

 

Relaterede artikler:

Hundegøen tvang Lufthansa-fly til landing

WOW air-familien har fået hund og kat

KLM-fly sikkerhedslandede med røg fra mobiltelefon

Løs hund på banerne i Arlanda