Athens International Airport. (Foto: AIA)

Hundredvis af flyvninger til og fra Grækenland aflyst

Fra midnat natten mellem lørdag og søndag vil de græske flyveledere indlede den første af to 48 timers strejker, og flyselskaberne har aflyst flere hundrede flyvninger.

En af de utallige flyvelederstrejker i Sydeuropa ventes at ramme den europæiske flytrafik fra i aften ved midnatstid. Det er de græske flyveledere, der har varslet to 48 timers strejker søndag og mandag samt igen fra midnat mellem tirsdag og onsdag i næste uge.

Athens international lufthavn har allerede meddelt, at ingen fly vil kunne benytte lufthavnen i strejkeperioden. Strejken kommer derfor til at få store konsekvenser for de europæiske rute- og charterflyselskaber med afgange til og fra Grækenland i de to perioder. Det irske lavprisflyselskab Ryanair har eksempelvis aflyst samlet 110 flyvninger i løbet af lørdag aften samt hele søndagen, mens easyJet også har besluttet at annullere et stort antal flyvninger.

“Vi gør alt, hvad der er muligt for at minimere virkning af strejken i forhold til vores kunder, og vi har taget beslutning om proaktivt at aflyse et antal flyvninger, så kunderne kan få mulighed for at ændre deres rejseplaner,” skriver easyJet i en meddelelse.

Danske rejsende vil også blive påvirket af strejken. Det græske flyselskab Aegean Airlines har allerede aflyst søndagens flyvning mellem København og Athen, og flere charterarrangører har afrejser til blandt andet Rhodos, Kreta og Zakynthos i løbet af søndagen. Blandt charterarrangører med afgange til Grækenland søndag er Spies, Star Tour, Apollo og Århus Charter.

“Hos Spies har vi afrejse til Rhodos søndag, og vi følger derfor situationen nøje. Vi har kontakt til vores flyselskab, de lokale myndigheder og vores personale på rejsemålet. Så snart vi har konkrete informationer, vil vi kontakte de gæster, som vil blive påvirket af strejken. Vi sender SMS ud og holder hjemmesiden opdateret og ringer ligeledes til vores berørte gæster, så alle bliver kontaktet. Gæster på rejsemålet bliver informeret af vores personale i Grækenland. Ny information forventes senest kl. 12.00 lørdag. Indtil den varslede strejke træder i kraft, er det de normale ændrings –og annulleringsregler, der gælder,” hedder det i en meddelelse fra Spies.

Otte Norwegian-aflysninger
Det norske lavprisflyselskab Norwegian bliver også berørt af den græske flyvelederstrejke. Indtil videre har selskabet aflyst i alt otte flyvninger i løbet af søndagen. Det drejer sig om en returflyvning fra Oslo til Athen, en returflyvning fra Helsinki til Chania (Kreta) samt to returflyvninger fra London-Gatwick til henholdsvis Kreta og Korfu.

SAS havde lørdag morgen endnu ikke aflyst flyvninger til Grækenland, men selskabet meddeler, at man forventer aflysninger og forsinkelser i et eller andet omfang.

Flyselskaberne opfordrer i øvrigt kunderne til at følge situationen enten på de respektive flyselskabers egne hjemmesider eller på de græske lufthavnes hjemmesider.

Det er ikke usædvanligt, at varslede strejker i Grækenland bliver aflyst i sidste øjeblik. Det var tilfældet den 29. og 30. september, hvor flyvelederne også havde varslet en strejke. Det samme skete med en strejke, der var varslet til at finde sted fra den 20. til 25. juni i år. De statsansatte græske flyveledere frygter, at den græske regering er i gang med at forberede en delvis privatisering af kontrollen med det græske luftrum.

 

Relaterede artikler:

Strejker under opsejling i Sydeuropa

Græsk strejketrussel skaber usikkerhed

Græsk flyvelederstrejke aflyst