Hurghada-angreb skræmmer ikke danske turister

I alt 22 af Apollo Rejsers 45 danske gæster på Bella Vista Hotel i Hurghada har taget imod tilbuddet om at rejse hjem. Men på torsdag rejser et nyt hold Apollo-gæster til Hurghada.

Fredagens angreb på Hotel Bella Vista i Hurghada har skabt stor opmærksomhed i internationale medier. En svensker og to østrigere blev såret af knivstik efter, hvad de lokale myndigheder kalder et røveri, mens andre kilder mener, at der angiveligt var tale om et mislykket terrorangreb fra IS-sympatisører.

På hotellet i Hurghada havde charterarrangøren Apollo 90 gæster indkvarteret, hvoraf de 45 var danskere. Den svenske gæst, der blev såret var rejsende med Apollo.

Efter den ubehagelige oplevelse blev Apollo-gæsterne tilbudt at flytte til det nærliggende Arabia Azur Resort, der tilmed har en halv stjerne mere end Bella Vista. Det valgte to ud af tre gæster at tage imod.

“Det har virket psykologisk positivt for vores gæster, at de har fået muligheden for at flytte over på et andet hotel, hvor der også er mange skandinaver. Her har det været muligt at tale oplevelserne igennem med nogle, der ikke selv var på stedet,“ fortæller kommunikationschef Glenn Bisgaard fra Apollo til CHECK-IN.dk.

Samtlige Apollo-gæster på Hotel Bella Vista fik tilbuddet om at rejse hjem til Danmark i løbet af lørdagen. Det var der i alt 22, der tog imod, hvoraf 17 var danskere, der rejste sammen med to nordmænd og tre svenskere. Gæsterne rejste med det tyrkiske ruteflyselskab Pegasus Airlines via Istanbul.

Ingen afbestillinger
På torsdag sender Apollo et nyt hold gæster afsted til Hurghada med det fly fra Billund Lufthavn, som man deler med en anden dansk charterarrangør.

Apollo har 36 gæster med dette fly, men ingen har ønsket at ombooke til en anden destination eller et andet rejsetidspunkt. Selskabet oplyser, at der i alt har været 17 opkald omkring situationen i Egypten, og fem af disse opkald har ført til et ønske om at ombooke. Det er dog rejser længere frem i tiden, der er blevet ombooket.

“Egypten har altid haft et trofast publikum, der rejser derned uanset forholdene. Der er en lille hård kerne tilbage, selvom mange har fundet andre rejsemål gennem de senere år,“ siger Glenn Bisgaard.

Muligheden for at rejse hjem med det samme er Apollo ikke forpligtet til at tilbyde, da det vil kræve, at Udenrigsministeriet skærper rejsevejledningen for at dette kan komme på tale.

“Vi har valgt at gøre det ud fra en betragtning om, at gæsterne har været udsat for en ubehagelig hændelse. Det er en oplevelse der gør, at man måske ikke har lyst til at fortsætte ferie, hvilket er helt forståeligt,“ understreger marketingchefen.

Den danske ambassade i Cairo har sendt to medarbejdere til Hurghada for at vurdere situationen for de 1.400 danskere i området oplyser dr.dk.