Åbning af ny rute fra Riga til Abu Dhabi (Foto: airBaltic)

Hurtigste flyforbindelse til Abu Dhabi

Med åbningen af airBaltics rute mellem Riga og Abu Dhabi er der skabt den hurtigste flyforbindelse fra Skandinavien til det arabiske emirat.

Søndag den 29. oktober kunne det lettiske flyselskab airBaltic tage hul på en ny epoke. Denne dag blev det første fly sendt afsted mod Abu Dhabi i De Forenede Arabiske Emirater som destinationen.

Allerede inden rutens opstart havde airBaltic sikret sig en codeshare-aftale med Etihad Airways, således at det er muligt at sende passagererne videre ud i det mellemøstlige flyselskab omfattende rutenetværk med destinationer i Australien, Asien, Afrika og Mellemøsten. At den nye rute fra Riga samtidig har fået et ekstra rygstød ved at airberlin måtte afvikle ruten fra Berlin til Abu Dhabi, kommer sikkert meget belejligt for letterne.

Ruten flyves fire gange om ugen med de nye og ekstremt støjsvage Bombardier CS300 mellemdistancefly, og flyvetiden vil blot være fem timer og 50 minutter fra Riga, mens der skal påregnes en total rejsetid på seks timer og 15 minutter den modsatte vej.

“Det glæder os at kunne åbne den nye rute til Riga, og takket være vores samarbejde med Etihad Airways, kan vi nu tilbyde vores kunder en helt ny flyveoplevelse med verdens mest moderne jetfly CS300 til Mellemøsten og videre til overkommelige priser,” siger airBaltics administrerende direktør Martin Gauss.

Hurtigst fra Skandinavien
AirBaltic har allerede modtaget flere end 9.000 bookinger på den nye rute, og omkring 30 procent af disse er transferpassagerer fra Skandinavien, da tidtabellen er meget attraktiv.

Rent faktisk giver den nye rute de hurtigste flyforbindelser fra Skandinavien til Abu Dhabi. Fra Stockholm, København og Oslo kan rejsen gennemføres lige under ni timer fra samtlige tre hovedstadslufthavne, men returflyvningen fra Abu Dhabi via Riga til Stockholm kan gøres på blot otte timer og 20 minutter,  hvorimod forbindelserne til København og Oslo giver en samlet rejsetid på 12 timer og 20 minutter på returflyvningerne.

Der er tale om en natflyvning fra Riga med afgang kl. 23.25 og ankomst kl. 07.25 lokal tid i Abu Dhabi, mens returflyvningen er en dagsflyvning fra kl. 09.45 til kl. 14.00. Det kan dog betyde, at forretningsrejsende, der har for vane at rejse Business Class, kan komme til at savne det eksklusive lieflat-bed sæde på natteflyvningen.

Bombardier CS300-flyet er hos airBaltic indrettet med 30 sæder i den forreste Business Class-sektion, hvor der kun sælges 18 sæder, således at sædet ved siden af et frit for at give mere komfort. I Economy Class er der samlet 115 sæder med fem sæder på tværs.

 

Relaterede artikler:

AirBaltic sætter nye rekorder

SAS opsiger codeshare med airBaltic

AirBaltic lancerer rute til Abu Dhabi

AirBaltic-topchef i Etihad-frieri

AirBaltic træder ind i Airlines for Europe