Hyggelig men dårligt placeret Berlin-lounge

Tegel Lufthavn skal på et tidspunkt nedlægges til fordel for den nye Berlin Brandenburg lufthavn, hvis åbningsdato endnu er ukendt grundet de mange byggeskandaler. Hele Tegel-lufthavnen bærer præg af en række lappeløsninger, da den oprindeligt skulle være lukket for fem år siden, hvilket placeringen af Air France’s lounge i lufthavnen også bærer præg af. Uden for sikkerhedsområdet Air France står som operatør af loungen, men også passagerer med KLM eller øvrige SkyTeam-selskaber, med afrejse fra lufthavnen, kan få adgang, hvis billettype eller bonuskort matcher kriterierne. Loungen ligger i Terminal A på tredje sal uden for sikkerhedsområdet. Både Air France og…

Bedømmelse

Total bedømmelse

Oversigt :
Plus: Rolig og intim stemning. God udsigt. Minus: Placering i forhold til check-in og gates. Begrænset udvalg af mad.

Air France tilbyder en lille, men hyggelig lounge i Tegel-lufthavnen uden for Berlin. Loungens placering trækker dog helhedsindtrykket ned.

Tegel Lufthavn skal på et tidspunkt nedlægges til fordel for den nye Berlin Brandenburg lufthavn, hvis åbningsdato endnu er ukendt grundet de mange byggeskandaler. Hele Tegel-lufthavnen bærer præg af en række lappeløsninger, da den oprindeligt skulle være lukket for fem år siden, hvilket placeringen af Air France’s lounge i lufthavnen også bærer præg af.

Uden for sikkerhedsområdet
Air France står som operatør af loungen, men også passagerer med KLM eller øvrige SkyTeam-selskaber, med afrejse fra lufthavnen, kan få adgang, hvis billettype eller bonuskort matcher kriterierne. Loungen ligger i Terminal A på tredje sal uden for sikkerhedsområdet. Både Air France og KLM’s check-in og afgange går fra terminal C, således at man både skal over til en anden terminal og gennem sikkerhedskontrol, når man går fra lounge til gate. Ved mit besøg tog dette cirka 15 minutter med adgang til prioriteret kø i sikkerhedskontrollen.

Lille og intim
Selve loungen er meget hyggelig og intim, med plads til cirka 40-50 gæster. Små behaglige lænestole og caféborde ved en af de mange vinduespladser giver ro og god udsigt til fly og landingsbaner. Hele loungen fremstår med en dejlig ro og intimitet og ovenlys-vinduerne giver et godt lysindfald. Der findes endvidere et par høje skriveborde, hvor man kan arbejde fra. WiFi får man tilgang til efter en registrerings- og loginproces. Hastigheden på WiFi er udmærket.

Begrænset udvalg af mad
Man skal ikke regne med at spise sig mæt i loungen, men udvalget kan stille den værste ”lækkersult”. Udvalget består af diverse smurte sandwich, yoghurt, frisk frugt og diverse snacks som chips og småkager. Til at slukke tørsten tilbydes vin, øl, sodavand, juice og et fint udvalg af spiritus.

Diverse blade og magasiner af tyske, franske og engelske titler er tilgængelig for gæsterne.

Loungens placering trækker ned, men har man tiden og husker at indregne afstand til gates og sikkerhedskontrol er den absolut et besøg værdigt.

Plus: Rolig og intim stemning. God udsigt.

Minus: Placering i forhold til check-in og gates. Begrænset udvalg af mad.

Bedømmelse: 2 af 6 stjerner

Fakta boks
Betingelser for adgang (se evt. regler fra de enkelte flyselskaber og kortudstedere for regler omkring gæster)
  • Business Class billet med Air France eller KLM
  • Premium Economy billet med Air France mod et tillæg på €25
  • Flying Blue Gold (kan medtage en gæst)
  • Flying Blue Platinum (kan medtage en gæst)
  • Elite status ved en SkyTeam partner (kan medtage en gæst)
  • Business billet med Air Berlin
Åbningstider Man. – søn. kl. 04:45 – 21:30
Placering Terminal A – 3. sal uden for sikkerhedskontrol
Mad Diverse sandwich, yoghurt, frugt og snacks
Drikke Udvalg af varme og kolde drikkevarer
Toilet i lounge Nej
Bad Nej
Rygerum Nej
WiFi Ja – mod registrering
Mulighed for ombooking, ændring af sæde m.m. Ja – på KLM/Air France/Delta og de fleste SkyTeam partnere, hvis disse er i sammenhæng med en Air France/KLM billet
Website Air France Lounges

Om anmelderen
Joakim J. Hvistendahl er hvad, man kalder en Frequent Flyer. Med over 100 rejsedage om året, er han mangeårigt Guldmedlem hos SAS og Platinum-medlem i Flying Blue-programmet hos Air France-KLM. Joakim vil løbende anmelde lounges, flyselskabernes nye kabiner og sæder, samt sikre at læserne på CHECK-IN.dk får et frisk pust ude fra luftfartens virkelige verden. Joakim er oprindelig fra Norge, men har været bosat i Danmark siden 2002.

Fotos: Joakim J. Hvistendahl