I luften med Norwegian WiFi

Nu er det muligt at tjekke e-mails og surfe på internettet, når man flyver med Norwegian. Den er installeret bredbåndforbindelse i Norwegians nye fly med Dreamliner-indretning.

Spæde forårstegn i Københavns Lufthavn dannede rammen, da Norwegians nye Boeing 737-800 med Dreamliner-interior, rullede ind til Gate A4 tirsdag eftermiddag. Nyligt leveretfra Boeing-fabrikken i Seattle var pressen tirsdag inviteret med ombord for at teste maskinens nye interiør, herunder en WiF i-forbindelse og bedre komfort.

Da vi gik ombord i de nye omgivelser og lettede til en smuttur over Østersøen,var forskellen i forhold til et traditionelt Norwegian-fly til at få øje på. Dels den gode plads, der generelt er i Dreamliner-versionen, hvor især benpladsen er markant forøget grundet de smalle sæder, der stadig dufter af nyt og fabriksproduceret læder. Men ogsåkabinehylderne til håndbagage er udformet med en øget volumen samtidig med, at der er skabt bedrerum og plads i kabinen. Samtidig er den farveskiftende belysning, kaldet Mood-Lighting, med til give en behagelig rejseoplevelse.

Men vigtigst af alt er den nye WiFi-forbindelse, der i løbet af 2011 og 2012 vil blive installeret i alle Norwegians fly. Forbindelsen gør det muligt at surfe på internettet i 10.000 fods høje og dermed flytte arbejdspladsen eller Facebook op i de højere luftlag. WiFi-tjenesten kører på 8 Mbit via en satellitantenne oven på flyskroget, hvorfra der går en trådløs forbindelse til et netværk i Tyskland, som Norwegian Internet Access kobler sig på.

Da CHECK-IN koblede sig på det nye WIFI-system kom vi uproblematisk på nettet, hvorfra vi blandt andet testede e-mails, Skype og almindelig surfing på nettet. Disse funktioner virker uden problemer, hvorimod en live-streaming af TV 2 News eller DR Update fungerer mere ustabilt og til tider hopper af bredbåndet.

Norwegians repræsentanter ombord forklarede, at dette kan forekomme, eftersom den nye WiFi-tjeneste trods alt kun kører på 8 Mbit.

Øget kundetilgang
Med den nye WiFi-tjeneste forventer Norwegian en øget passagertilgang, fortalte Norwegians CIO, direktør for IT og Forretningsudvikling, Hans-Petter Aanby til CHECK-IN.dk.

”Jeg vil ikke komme med et konkret tal, men vi forventer, at den nye WiFi-tjeneste vil medføre en øget tilgang af passagerer, herunder især de yngre generationer. Samtidig kan vi med WiFi kommunikere mere effektivt fra luften til jorden og fra fly til fly, hvilket er med til at effektivisere driften,” siger Hans-Petter Aanby, der slår fast, at den nye WiFi-tjeneste er gratis og ikke vil have indvirkning på billetpriserne.

I alt vil 11 fly være i drift inden sommeren med installeret WiFi-bredbånd, og ved udgangen af 2011 er tjenesten installeret i 21 fly. De resterende fly vil få Wifi-funktionen ombord i 2012.

Norwegian er det første luftfartsselskab i Europa, der tilbyder bredbånd i luften, og ifølge selskabet selv vil man kæmpe for at holde kommende WiFi-konkurrenter på afstand.

Foto: Norwegian´s nye Boeing 737-800 med Dreamliner-komfort har nu også fået installeret WiFi ombord.