Iberia først med print af bagage-tags

Det spanske flyselskab Iberia bliver det første flyselskab i verden, der kan tilbyde passagererne at printe bagage-tags hjemmefra.

Nu bliver det nemmere at rejse med Iberia, Iberia Express og Air Nostrum på de spanske inderigstrækninger. Det sker efter introduktionen af MyBagTag.

Med MyBagTag vil Iberia blive det første flyselskab i verden, der giver passagererne muligheden for at pringe bagage-tags hjemmefra. Det går i al sin enkelthed ud på, at de rejsende kan foretage check-in hjemmefra via Iberias hjemmeside, hvorefter de kan angive, hvor meget bagage, der skal indcheckes. Herefter kan man downloade og printe sin bagage-tag, der foldes og anbringes i et plastichylster, der ligger tilgængelig i samtlige spanske lufthavne.

Den mærkede bagage kan i lufthavnen aflevers ved særlige fast bag-drop pulte. I første omgang vil det kun være muligt at benytte systemet på spanske indenrigsflyvninger, men inden længe forventes det også tilbudt på europæiske og interkontinentale flyvninger direkte fra Madrid. På længere sigt vil det også være muligt at foretage selvprint af bagage-tags til destinationer, der kræver flyskifte undervejs.

Tidsmæssige besparelser
MyBagTag handler først og fremmest om tidsmæssige besparelser. Så snart flypassagereren har adgang til en internet-forbindelse, vil det være muligt at printe en bagage-tag, hvilket sparer tid i lufthavnen.

Herudover indsættes den printede tag også i genbrugelige plastichylstre, der er beskyttede mod regn og andre væsker, hvorfor risikoen for at miste bagagen undervejs som følge af manglende mulighed for sorteringsanlægget kan læse koderne, vil blive reduceret.

Iberia testede systemet i sidste måned i lufthavnene i Madrid, Málaga, Palma de Mallroca, Barcelona og Alicante, og læsningen af de selvprintede tags viste sig at kunne ske uden fejl overhovedet. Dette uanset, hvilken type papir, der er printet på, eller hvilket blækfarve, der er benyttet til print.

MyBagTag er en del af Ibieras såkaldte Ágora-projekt, der har til hensigt at forbedre punktligheden, effektiviteten og passageroplevelsen i lufthavnene.

Selvom Iberia er det første flyselskab i verden, der tager selvprintede bagagetags i brug, er det alligevel en dansk lufthavn, der var først med en tilsvarende løsning. Det var Billund Lufthavn, der sidste år introducerede selvprint af bagagesedler for alle chartergæster, men løsningen var lufthavnens egen og som sådan ikke operatør-specifik.