WOW air og Icelandair (Foto: Iceland Review | Golli)

Icelandair aflyser købet af WOW air

Icelandair er ikke i stand til at gennemføre købet af WOW air inden for den aftalte frist, og WOW air har nu mistet sin redningsplanke.

Icelandair må i sidste øjeblik aflyse købet af konkurrenten WOW air, således at den underskrevne købsaftale fra den 5. november ikke vil blive effektueret.

Det meddelerer Icelandair torsdag formiddag i en fondsbørsmeddelelse.

Aflysningen af handelen hænger sammen med, at det ikke vil være muligt inden den ekstraordinære generalforsamling den 30. november at opfylde samtlige betingelser omkring handelen. Icelandairs bestyrelse ønsker heller ikke at udsætte beslutningen om overtagelse af konkurrenten.

“Icelandairs planlagte overtagelse af WOW air vil ikke blive gennemført. Bestyrelsen og ledelsen i begge selskaber har seriøst arbejdet med dette projekt. Det er virkelig skuffende. Vi vil gerne takke WOW airs ledelse for et godt samarbejde gennem de seneste uger, og vi ønsker alt det bedste til ejere og medarbejdere hos WOW air,” udtaler Icelandairs koncernchef Nils Bogason i en pressemeddelelse.

For ambitiøs opgave
Aflysningen handelen er den værst tænkelige situation for WOW air, der befinder sig i en særdeles alvorlig likviditetsklemme. Tidligere på ugen måtte selskabet sende fire ud af 20 fly tilbage til leasingselskaberne, og selskabet står aktuelt og mangler minimum 165 millioner kroner.

“Det stod fra starten klart, at det var en ambitiøs opgave at afslutte alle betingelserne i aktiekøbsaftalen i denne korte periode. Vi takker Icelandairs ledelse for dette udfordrende projekt og ønsker også ledelsen og personalet i Icelandair alt det bedste,” lyder fra Skúli Mogensen, der er administrerende direktør og ejer af WOW air.

Icelandair vil stadig gennemføre fredagens ekstraordinære generalforsamling i forhold til den varslede kapitalforhøjelse i selskabet.

 

Relaterede artikler:

WOW air kæmper for livet

Icelandair i kamp mod tiden

Icelandair overtager WOW air