Icelandair: Fortsat vækst og øget USA-samarbejde

Det islandske luftfartsselskab Icelandair har travlt. Året 2011 blev det hidtil bedste i selskabets historie, da passagertallet steg til over 1,7 millioner. Samtidig satser Icelandair på øget vækst i USA med et nyt samarbejde med Frontier Airlines.

Icelandair har netop præsenteret trafiktallene for 2011, og de er de bedste i selskabets historie, der går helt tilbage til 1937.

Alene i december 2011 oplevede Icelandair en vækst i passagertallet på 10 % til omkring 100.000. Og hele 2011 gav en vækst på ikke mindre end 18 % i forhold til 2010.

Fra januar til og med december 2011 fløj Icelandair således med 1.744.065 passagerer mod 1.482.775 i 2010.

I det hele taget var 2011 rekordernes år for Icelandair. Blandt andet var juni 2011 den bedsteaf årets sjette månednogensinde med et passagertal på 213.000. Samtidig blevjuli blev den bedste måned overhovedet i selskabets historie med 254.400 passagerer.

Icelandairs 2012 fartplan bliverden mest omfattende nogensinde. Icelandair åbnede rute til Washington D.C. i foråret 2011 og med den kommende åbning af ruten til Denver, Colorado i maj i år, vil Icelandair have ni destinationer i Nordamerika i form af New York, Boston, Minneapolis, Orlando, Seattle, Denver og Washington D.C.i USA samt Toronto og Halifax i Canada.

Icelandair er også tilbage i Göteborg og Billund til sommer efter vinterpausen, og øger antallet af afgange i hele Skandinavien og Finland i 2012.

Flyflåden af Boeing 757 vil i 2012 vokse til 16 fly, der skalflyve med omkring 2 millioner passagerer i 2012, hvor Icelandair fejrer sin 75 års fødselsdag.

Øget satsning i USA

Samtidig med præsentationen af de gode trafiktal lægger Icelandair op til yderligere vækst i USA. Det skergennem en ny aftalemed Frontier Airlines med base i Denver.

I maj 2012 åbner Icelandair den nyeste nordamerikanske destination medhelårsruten til Denver iColoradoog iforlængelse heraf har Icelandair underskrevet en interlineaftale med Frontier Airlines.

Aftalen betyder, at Icelandairs kunder kan planlægge rejsen direkte fra Icelandairs destinationer i Norden og det øvrige Europa til Frontier Airlines destinationer og naturligvis Icelandairs “egne“ destinationer. Rent praktisk betyder det, at man foretager check-in hele vejen fra f.eks. København til slutdestinationen.

Med den nye aftale styrker Icelandair sin position på det nordamerikanske marked, og det følger lignende aftaler for Icelandair med Alaska Airlines og Jet Blue.

“Vi er meget glade for, at aftalen med Frontier Airlines er kommet i hus da det alt andet lige styrker Icelandairs position i Norden yderligere og er endnu en understregning af, at Icelandair er et rigtigt godt valg når rejsen går over Nordatlanten,“ siger Bjarni Birkir Hardarson, der er General Manager for Icelandair i Skandinavien & Finland.

Frontier Airlines har mere end 500 daglige afgange fra henholdsvis Denver, Milwaukee og Kansas City hubs og med service fra mere end 80 destinationer i USA, Mexico og Costa Rica.