Icelandair Hotel i Hérad. (Foto: Icelandair Hotels)

Icelandair frasælger aktiver

For at frigøre kapital til den fortsatte vækst har Icelandair besluttet at sælge den del af koncernen, der omfatter Icelandair Hotels.

Den intense konkurrence i det nordatlantiske luftfartsmarked begynder at sætte sin spor hos Icelandair, der bliver kraftigt presset af lavpriskonkurrenten WOW air, men også i stigende fra nordamerikanske operatører.

Det betød blandt andet, at det islandske flyselskab i 2017 leverede et svagere resultat end hidtil med et overskud før skat på 48,8 millioner dollars, hvilket er lig med godt 293 millioner danske kroner. Året før var overskuddet før skat på 120,1 millioner dollars, så det er blevet reduceret med hele 59 procent.

Derfor vil Icelandair-koncernen nu igangsætte salget af Icelandair Hotels sammen med de ejendomme, der rummer hotellerne og vil i stedet i fremtiden koncentrere sig om international luftfart samt investeringer i luftfart og turisme.

“Icelandair Hotels ligger forrest på sit område iIsland; kæden har en stærk markedsposition, er veldrevet og fremragende bemandet. Vi har været opmærksomme på omfattende nylig interesse i virksomheden, både blandt islandske og udenlandske virksomheder. Vores mål med denne ændring er at skærpe fokus på vores kerneforretning, som er international luftfart, hvor vi har til hensigt at investere yderligere i vores virksomheds vækst gennem digitale løsninger, øget automatisering og en ny flåde,” siger koncernchef Björgólfur Jóhannsson.

Næsten 2.000 værelser i porteføljen
Icelandair Hotels driver i dag 13 hoteller, der samlet rummer 1.937 værelser, hvoraf de 876 er i Reykjavik-området, mens de øvrige 470 ligger i landområder.

I Reykjavik finder man Reykjavik Natura, Reykjavik Marina, Hilton Reykjavik Nordica, Canopy Reykjavik | City Centre, Reykjavik Konsúlat Hotel og Hótel Alda. Icelandair Hotels finder man også i Akureyri, i Mývatn (Myggesøen) og i Hérad i det østlige Island.

Heruodver er der hoteller på franchiseaftaler i Flúdir, Klaustur, Hamar og Vik samt sommerhotelkæden Hotel Edda, hvor der er 10 hoteller fordelt over hele landet.

Endelig har Icelandair Hotels igangværende planer om at åbne Austurvöllur Park i Reykjavik.

Trods beslutningen om at sælge hotelporteføljen har Icelandair ingen planer om at skille sig af med den del af koncernen, der omfatter rejsevirksomhederne. Således er Iceland Travel og rejsearrangøren VITA foreløbigt ikke til salg, da disse er en del af kerneforretningen i Icelandair-koncernen.

 

Relaterede artikler:

Icelandair i modvind i første kvartal

Icelandair-overskud mere end halveret

WOW air haler ind på Icelandair