WOW air og Icelandair (Foto: Iceland Review | Golli)

Icelandair overtager WOW air

WOW air er blevet solgt til konkurrenten Icelandair, der vil skabe en islandsk luftfartskoncern, der tager næsten fire procent af det transatlantiske marked.

Mange har med bange anelser betraget udviklingen i islandsk luftfart, hvor Icelandair og WOW air været i en benhård konkurrence om turisterne til Island samt de mange rejsende, der har valgt en rute via Reykjavik i forbindelse med transatlantiske rejser mellem Europa og USA.

Begge selskaber har i 2018 lidt store tab som følge af konkurrencen, og nu har de besluttet at slå pjalterne sammen. Icelandair-koncernen har indgået en aftale om at købe samtlige aktier i WOW Air, hvis ellers selskabets aktionærer og de islandske konkurrencemyndigheder vil godkende aftalen. WOW airs aktionærer modtager aktier i Icelandair, der modsvarer 5,4 procent af aktiekapitalen.

Icelandair oplyser i en selskabsmeddelelse, at begge selskaber i første omgang vil fortsætte under de respektive brands, men at handelen skaber gode muligheder for, at begge selskaber vil blive styrket i den fremtidige konkurrence.

Styrkelse af selskaberne
Hos Icelandair er der glæde over aftalen, der sikrer ro omkring islandsk luftfart.

“WOW air har i de senere år skabt et stærkt brand og fået succes i selskabets markeder til og fra Island samt over Atlanten. Der er mange muligheder for synergier mellem de to selskaber, men de vil fortsætte med at operere under hvert sit varemærke og driftstilladelser. Turistindustrien er en af hjørnestenene i den islandske økonomi, og det er vigtigt, at der fortsat vil være hyppige flyvninger til og fra Island.” siger Bogi Nils Bogason, der er konstitueret koncernchef hos Icelandair.

Også hos WOW air ser man nye muligheder i det fremtidige samarbejde med Icelandair.

“Jeg er meget stolt over den succes og udvikling, som vi hos WOW air har skabt i løbet af de seneste år, og jeg er taknemmelig for den opbakning, som vi har fået i markedet siden den første flyvning. Vi har skabt et stærkt team, der har opnået bemærkelsesværdige resultater og har givet os rollen som pioner i lavprisflyvninger fra Nordatlanten. Et nyt kapital starter nu, hvor WOW air har fået mulighed for at vokse med en stærk opbakning fra Icelandair, hvilket vil styrke grundlaget for virksomheden og den internationale konkurencedygtighed.” lyder det fra Skúli Mogensen, der er koncernchef og stifter i WOW Air.

I løbet af de kommende tre uger vil Icelandair afholde et aktionærmøde, hvor akkvisitionen vil blive drøftet.

 

Relaterede artikler:

Icelandair styrer mod underskud

WOW air lukker flere amerikanske ruter

Icelandair i forhandlinger med kreditorer

Medie: WOW air skylder millioner i lufthavnsafgifter

WOW air haler ind på Icelandair