Boeing 757-200 fra Icelandair.

Icelandair skruer ned for forventningerne

Terrorangreb, britisk EU-exit og andre faktorer får Icelandair til at nedjustere forventningerne til indtjeningen i 2016.

Det islandske flyselskab Icelandair kom ud af andet kvartal med en omsætningsfremgang på 13 procent til 2,2 mia. kroner og en fremgang i indtjeningen på fire procent til 350 mio. danske kroner. Det er islændingenes bedste andet kvartal nogensinde.

“Koncernens aktiviteter i en udfordrende periode var vellykkede, og vi har aldrig set bedre andet kvartalsresultat. Vi transporterede næsten 150.000 flere passagerer på internationale flyvninger i løbet af kvartalet end året før,” siger Björgólfur Jóhannsson, direktør for Icelandair.

”Desuden vokser antallet af turister der besøger Island stadig og turisme bliver en stadig vigtigere faktor i den islandske økonomi. Det er afgørende at udbygge infrastrukturen til at holde trit med stigningen i turisme og investeringer for at tage hensyn til den indtjening, som turismen generere til hele samfundet,” siger Björgólfur Jóhannsson, der dermed sender et klart signal om at det er nødvendigt fortsat at udbygge Reykjaviks Keflavik-lufthavn.

Usikkerhed på markederne
Bølgen af terrorangreb i især Europa samt briternes beslutning om at ville forlade EU får Icelandair til at skrue ned for forventningerne til indtjeningen for hele 2016. Dermed følger selskabet i hælene på udmeldinger fra blandt andre Ryanair.

”Vi har nu sænket vores EBITDA-vejledning i lyset af markedets usikkerhed. Terrorangreb i Europa og resultatet af Brexit-folkeafstemningen har forårsaget et fald i de gennemsnitlige billetpriser og skabt en situation med usikkerhed på markederne, hvilket gør luftfartsselskabers driftsbetingelser vanskeligere. Ikke desto mindre er Icelandair-koncernens finansielle stilling stærk, og vi er fortsat fleksible på trods af vores hurtige vækst i de seneste år. Vi er derfor godt forberedt til at reagere på de udfordringer, der følger af den kommende turbulens på markedet og også parat til at gribe enhver mulighed, der byder sig på lang sigt,” understreger Björgólfur Jóhannsson.

Icelandair har sænket sine forventninger til indtjeningen for hele 2016 fra mellem 1,57 og 1,64 mia. kroner til mellem 1,4 og 1,47 mia. kroner.

Icelandair havde i andet kvartal af 2016 i alt 28 Boeing 757 og 767 fly i sving. Tidligere i år satte selskabet sine to første Boeing 767-fly i sving. Og næste år følger yderligere to.

 

 

Relaterede artikler:

Flere Boeing 767-fly til Icelandair

Icelandair i endnu et codeshare-samarbejde

Icelandair leverer stærkt halvårsregnskab