Icelandair udvider med rute til Newark

Ekspansive Icelandair åbner en ny rute til New Jersey-lufthavnen Newark. Dermed bryder det islandske flyselskab med 60 års tradition med udelukkende at benytte John F. Kennedy International Airport i New York.

Den 12 juni 1952 gennemførte Loftleiðir den første flyvning mellem Reykjavik og New York´s Idlewild Airport. Flyvningen skete i et tæt samarbejde med norske Braathens S.A.F.E., og der blev benyttet besætninger fra begge selskaber.

I dag er Loftleiðir blevet til Icelandair, mens Idlewild Airport siden 1963 har heddet John F. Kennedy International Airport. Dermed har Icelandair fløjet fra den islandske hovedstad til New York-JFK i snart 61 år.

Men det bliver der lavet om på, når vintertrafikprogrammet træder i kraft den 28. oktober. Her vil Icelandair flyve fire gange om ugen mellem Keflavik International Airport og Newark-lufthavnen, der også benyttes af SAS.

Ruten til Newark bliver et supplement til de eksisterende afgange, som Icelandair vil gennemføre i vintertrafikprogrammet til John F. Kennedy Airport.

”Vi har formået at øge trafikken til New York i vintermånederne til 10 flyvninger om ugen. Faktisk har vi, tre gange om ugen, haft to daglige afgange til New York med få minutters mellemrum. Ved at inkludere Newark kan vi flytte noget af trafikken fra JFK , hvilket øger valgmulighederne og fleksibiliteten for de passagerer, der har forbindelsesfly,“ fortæller Birkir Hólm Gudnason, der er CEO hos Icelandair.

11. destination i Nordamerika
Newark i staten New Jersyey bliver såledesIcelandairs 11. nordamerikanske destination. Sidste år blev Denver tilføjet, og i maj måned åbner Icelandair en rute til Anchorage i Alaska.

Herudover flyver Icelandair til New York-JFK, Boston, Washington D.C., Minneapolis/St. Paul, Orlando og Seattle samt Toronto og Halifax i Canada.

Mellem Island og USA har Icelandair i dag blot én konkurrent. Det er SkyTeam-selskabet Delta Airl Lines, der i sommermånederne flyver op til seks gange om ugen mellem Keflavik og New York-JFK.