Igen SAS-flyvninger fra Tokyo til Bergen

Gennem de senere år har SAS ved flere lejligheder omlagt specfikke afgange på Tokyo-København ruten til lufthavne i Norge. I 2011 betød den japanske jordskælvskatastrofe dog et midlertidigt stop for disse specialflyvinger, men i 2012 vil SAS på fem afgange flyve direkte fra Tokyo til Bergen-Flesland.

I 2010 var det ordinære SAS-rutefly fra Tokyo til København i syv tilfælde omdirigeret til norske lufthavne som specialflyvninger med japanske turister om bord.

Her var det Bergen-Flesland og Harstad/Narvik lufthavnen ved Evenes, der var destinationer. I 2011 var der planlagt tre flyvninger til, hvoraf to var til Bergen og en til Lakselv Airport, der ligger i Finnmarken nord for polarcirklen.

Menden japanske jordskælvskatastrofe i begyndelsen af 2011satte midlertidigt en stopper for specialflyvingerne, idet det japanske marked reagerede med tilbageholdenhed, således at mange turister valgt at blive hjemme i Japan.

Fem lørdagsafgange til Bergen

Men nu er japanerne igen klar til at indtage Europa. I altfem gange i løbet af sommeren er SAS rutenummer SK984 fra Tokyo til København omdirigeret til Bergen, hvorfor det har været nødvendigt for SAS at ombooke et mindre antal passagerer.

Der er tale om fire lørdagsafgange i juli, henholdsvis den 7., 14., 21. og 28. samt lørdag den 11. august.

Rute SK984 fra Tokyo til Bergen vil på de nævnte dage blive opereret med den “sædvanlige“ flytype, hvilket er Airbus A340-300 med plads til i alt 245 passagerer.