Ikke udsigt til SAS-indenrigslounge i CPH

SAS åbner en særlig indenrigslounge i Oslo Lufthavn. I København skal indenrigskunderne ikke forvente samme service.

Mandag den 2. juni slår SAS dørene op i Oslo’s Gardermoen Lufthavn til en nybygget 300 kvadratmeter stor lounge til de rejsende på de norske indenrigsruter. I forvejen har SAS en indenrigslounge i Stockholms Arlanda Lufthavn.

Etableringen af loungen skyldes blandt andet, at den norske indenrigstrafik udgør en af hjørnestenene i SAS’ forretning. Den er væsentlig større end indenrigstrafikken i Danmark. Desuden er det et marked, hvor SAS og Norwegian er i hård og direkte konkurrence på adskillige ruter.

I Danmark flyver de to selskaber kun vinge mod vinge på København – Aalborg og SAS’ indenrigstrafik fra København til Billund, Aarhus og Aalborg er da også af et langt mindre omfang end SAS-trafikken på de indre linjer i Norge.

Og derfor skal de danske SAS-indenrigspassagerer ikke sætte næsen op efter også at blive forkælet med en lounge i Københavns Lufthavns Terminal 1, som huser SAS’ indenrigsflyvninger.

”Det er indtil videre ikke planen at etablere en lounge i indenrigsterminalen i København,” siger Trine Kromann-Mikkelsen, pressechef i SAS, til CHECK-IN.dk.

Åbner døre
SAS har i dag to lounges i Københavns Lufthavn.I forbindelse med de igangværende takstforhandlinger mellem Københavns Lufthavn og flyselskaberne om vilkårene for at bruge lufthavnen i de kommende år, har SAS ytret et ønske om at få flyttet sine indenrigsflyvninger over til Finger B i Lufthavnens Terminal 2, som i dag lægger gates til en stor del af SAS’ europæiske flyvninger. Dermed bliver der langt kortere mellem de gates indenrigsflyene vil afgå fra og de to SAS-lounges i Københavns Lufthavn.

SAS Business lounge i Københavns Lounge er placeret mellem lufthavnens store taxfreebutik og paskontrollen ud til Finger C i Terminal 3. SAS Scandinavian Lounge er placeret på første sal i SAS Business Lounge.

Passagerer med SAS Plus-billetter og/eller Eurobonus Guld-, Diamant- og Pandion-kort får adgang til den nye indenrigsterminal i Oslo Gardermoen.

Indgangen til SAS’ lounger i Københavns Lufthavn. Foto: SAS