To ATR72-fly fra Alsie Express (Foto: Alsie Express/PR)

Indenrigsrute med 93 procent belægning

Sommerruten mellem Sønderborg og Bornholm blev en succes med op imod 1.400 passagerer og en belægning på 93 procent i flyene.

Det hører til en absolut sjældenhed, at indenrigsruter kan få løftet belægningen over 90 procent, men det er ikke desto mindre tilfældet for den nye rute mellem Sønderborg og Bornholm, som Alsie Express åbnede den 2. juli.

Her har det sønderjyske flyselskab betjent ruten to gange ugentligt frem til og med 10 august, hvilket er blevet til i alt 12 flyvninger i hver retning.

Ruten er blevet en succes med næsten 1.400 passagerer og en belægning på 93 procent, og det var endda baseret på, at ruten i første omgang var en test.

”Man må sige at det har været en succes. Vi har haft gæster fra hele det Sønderjyske område med om bord, og har måttet melde flere afgange udsolgt. Så selvfølgelig skal vi flyve mellem Sønderborg og Bornholm igen,” siger Lone Marie Koch, der er administrerende direktør for Alsie Express.

Længere sæson i 2019
Succesen betyder, at Alsie Express starter tidligere op i 2019, og de første fly sendes i luften allerede i maj måned. Hvor mange afgange det bliver til, og i hvor lang en periode, der skal flyves til klippeøen i Østersøen. er endnu uklart. Selskabet forventer at offentliggøre tidtabellen omkring den 1. oktober.

”Lige nu arbejder vi på at fastlægge tidstabellen for 2019. Vi ved allerede, at vi rigtig gerne vil udvide perioden,” lyder det fra Alsie Express-direktøren.

Bornholm er blevet en rigtig populær sæsondestination fra København og de jyske lufthavne. Siden Danish Air Transport (DAT) i 2015 genåbnede ruten mellem Billund og Bornholm, efter at konkursen i Cimber Sterling midlertidigt havde sat en stopper for den, har interessen bredt sig til andre lufthavne.

Således tilbyder DAT til Bornholm en helårsrute fra København og sæsonruter fra Billund og Aalborg. Endelig har en rejsearrangøren Bornholm med Fly i sommeren 2018 gennemført charterflyvninger fra Midtjyllands Lufthavn og Odense/HCA Airport til Bornholm, og dermed har det i år været muligt at flyve til Rønne fra København og fem vestdanske lufthavne.

 

Relaterede artikler:

Alsie Express øger med over 50 procent

Flyvninger fra seks danske lufthavne til Bornholm

Alsie Express åbner ny indenrigsrute