Indfører brændstoftillæg på 300 kroner

Det bliver dyrere at flyve mellem Danmark og Grønland. Air Greenland vil indføre et brændstoftillæg på 300 kroner for en returbillet.

De høje brændstofpriser kan nu også mærkes hos Air Greenland, der siden 2016 har brugt 35 millioner kroner mere på brændstof på atlantruterne til Danmark. Alene i 2018 forventer man, at øge omkostningerne til brændstof med yderligere 14 millioner kroner.

Da Air Greenland samtidig har holdt billetpriserne i ro, har selskabet beslutte at tiden er inde til at få kompenseret omkostningerne ved de høje brændstofpriser. Derfor har Air Greenland indført et brændstoftillæg på 300 kroner for en returbillet til København fra Kangerlussuaq og Narsarsuaq.

Med det nye tillæg er den billigste returbillet steget fra 4.700 kroner til i alt 5.000 kroner.

Kompenseres med 18 millioner kroner
Med årligt omkring 120.000 passagerer på altantruterne til København, vil Air Greenland kunne hente 300 kroner på i lat 60.000 returbilletter, hvilket svarer til en årlig indtægt på 18 millioner kroner.

Air Greenland oplyser, at størrelsen af brændstoftillægget vil følge udviklingen på verdensmarkedet og således ikke vil være permanent.

“Tillægget vil bortfalde, når brændstofpriserne igen ligger på 2016-niveau,” skriver kommunikationschef Katrine Hjelholt Nathanielsen i en pressemeddelelse.

Ingen præcise betingelser for bortfald
I dag ligger prisen på et ton flybrændstof på omkring 750 dollars, hvilket svarer til 5.000 kroner. Tilbage i 2016 lå brændstofprisen det meste af året stabilt på omkring 450 dollars per ton – eller hvad der svarer til 3.000 kroner.

Det er også nogenlunde dette niveau, som brændstofprisen skal falde til, før tillægget kan forsvinde igen.

“Såfremt dollarkursen er det samme som i dag (6,57 dkk/1 usd, red), så vil et ton fuel som gennemsnitsbetragtning skulle ligge på 464 dollars før brændstoftillægget kan afskaffes,” skriver Katrine Hjelholt Nathanielsen i en mail til CHECK-IN.dk.

Tidligere er andre flyselskaber blevet anklaget for at bruge en automatisk prisreguleringsmekanisme gennem brændstoftillæg, hvis der ikke kommunikeres tydeligt om vilkår for bortfald af tillægget.

 

Relaterede artikler:

WOW air flyver uden brændstofsikring

Øgede brændstofpriser presser Finnair

Norwegian indfører skjult brændstoftillæg