Ingen dansk Norwegian-konflikt mandag

Den danske forligsmand har valgt at give Norwegian og det danske kabinepersonale op til 14 dage til at nå til enighed.

Passagerer, der har billet til Norwegian-flyvninger til eller fra Københavns Lufthavn på mandag, behøver ikke at frygte, at deres fly bliver aflyst. Den danske forligsmand, tidligere højesteretsdommer Asbjørn Jensen, har nemlig besluttet at give Norwegian og det danske kabinepersonale yderligere op til 14 dage til at nå til enighed i striden om overflytningen af medarbejderne fra det norske moderselskab til et nyt dansk datterselskab. Det oplyser ankechef i Forligsinstitutionen, Birger Stein Christensen, til CHECK-IN.dk.

Asbjørn Jensen traf beslutningen i onsdags, den 7. maj. Parterne har dermed frem til den 21. maj til at nå til enighed. Når de det ikke, så vil en konflikt være en realitet fra midnat mellem den 25. og 26. maj.

Hvis forligsmanden undervejs i forhandlingerne frem mod den 21. maj vurderer, at der ikke er udsigt til at parterne kan nå til enighed, så kan han beslutte at afslutte forhandlingerne. Herefter vil en konflikt træde i kraft midnat mellem dag fire og fem efter den dag, hvor forligsmanden siger stop.

Strejke sammen
Hvis en konflikt skulle blive en realitet, så er det ifølge Norwegians hjemmeside primært de flyvninger fra København hvor rutenummeret starter med 3, der vil blive berørt. Det er nemlig de flyvninger, der er bemandet med personale fra den danske base. Desuden vil enkelte flyvninger, primært fra Oslo også blive berørt, da det norske kabinepersonale sandsynligvis vil strejke sammen med de danske kolleger.

Selskabets rute fra København til Aalborg vil blive blandt de berørte. Det samme gælder dog ikke for ruten mellem Karup og København, da den betjenes af Danish Air Transport for Norwegian. Ruter der beflyves med personale fra Norwegians baser i Sverige, England og Spanien bliver heller ikke berørt. Det samme gælder for selskabets langdistanceruter, der beflyves med personale ansat i Singapore og USA eller betjenes af et portugisisk selskab på vegne af Norwegian.

Norwegian har 11 fly og 228 stewardesser og stewarder på basen i København samt knap 100 piloter. Selskabet er den næststørste operatør i Københavns Lufthavn med en markedsandel på omkring 15 procent.