Ingen morgenbajer til norske charterturister

Lufthavnen i Bergen tillader nu først servering af alkohol efter kl. 08.00 om morgenen. Dermed må chartergæsterne undervære morgenbajer og bitter.

Nogle flyrejsende nyder at starte dagen med en øl og en bitter, når det er ferietid og man venter i lufthavnen på at blive fløjet sydpå til ferieliv med sol, strand samt god mad og drikke.

Men nu skal de norske charterturister fra Bergen holde lidt igen, da byrådet i Bergen har ændret udskænkningsbestemmelserne for Flesland-lufthavnen. Det betyder, at det ikke vil være muligt at servere alkoholiske drikke til flypassagererne før kl. 08.00, hvor det tidligere var muligt fra kl. 06.00.

Ser man eksempelvis på flyafgangene fra Bergen-Flesland på lørdag den 2. juli, vil der være i alt 65 afgange, hvoraf 13 af disse afgår mellem kl. 06.00 og 08.30. Før disse afgange vil det ikke være muligt at starte med en morgenbajer, med mindre den er drukket hjemmefra. Det går blandt andet ud over charterrejsende til Antalya, Rhodos, Chania (Kreta), Nice, Málaga, Santorini samt Split i Kroatien. Samtidig får lufthavnen også færre penge i kassen, når det ikke er muligt at købe alkohol.

Shitstorm mod lokalpolitiker
Beslutningen er ikke videre populær blandt de lokale rejsende. Særligt ikke efter denne udtalelse, som en af fortalerne for forbuddet kom med i den lokale Bergensavisen.

“Dette handler ikke om, at jeg tror, at folk drikker sig fulde i lufthavnen klokken 6 om morgenen. Men en så tidlig start, gør nok at drikkeriet begynder tidligere, og jeg tror, at mange har haft dårligere charterrejser på grund af tidlig drikkeri i lufthavnen i kombination med drikkepakkerne på flyet,” siger byrådsmedlem og sundhedsordfører, Rebekke Ljosland fra Kristeligt Folkeparti til Bergensavisen.

Det har nærmest medført en shitstorm mod den lokale politiker.

“Fint, så må jeg købe øl i taxfree og sidde og smugdrikke den i stolen, inden jeg går om bord i flyet. Hvis man har brug for en halv liter øl klokken 6, er det vel ikke noget, som du skal bestemme,” skriver Terje Burkeland. Han suppleres af Tormod Tertnes: “Jeg er så glad for, at vi har et byråd, som kan tænke for os. Der er mange ting, der sker i denne by, og noget så uskyldigt som at tage et glas øl ved feriestart, det mener byrådet, at sådan bør vi ikke gøre. Hip hurra for byrådet,” lyder det med en vis sarkasme.

“Selvom jeg formentlig ikke havde sat mig ned men en pilsner klokken 6 om morgenen, så ser jeg ikke nogen grund til at forbyde det,” mener Øystein Sereide, mens Tom Brandt skriver, “Vi bliver en diktatur-stat takket være Kristeligt Folkeparti.”

Sådan fortsætter de mange kommentarer, og det bliver spændende at følge, om bergenserne atter får lov til at hive en morgenbajer indenbords, eller om der skal smugdrikkes af øl købt i taxfree-butikken inden ferieflyvningen.

 

Relaterede artikler:

Færre urolige flygæster hos Thomas Cook

Kæmperegning på vej til beruset flypassager

Berusede flypassagerer ofte et problem

Fulde passagerer giver problemer i lufthavne

NordAN: Ingen alkohol på fly og i hotelværelser