Irsk støtteerklæring til Norwegian får kold amerikansk skulder

Den amerikanske transportminister giver ikke meget for sin irske kollegas bøn om at lade Norwegian flyve til og fra USA med fly indregistreret i Irland.

Når en ministerkollega fra et venligsindet land skriver til en minister, så er det ikke unormalt at en sådan henvendelse får mere opmærksomhed og gør større indtryk end en normal henvendelse fra en borger eller en virksomhed.

Det er dog ikke tilfældet med den amerikanske transportminister Anthony R. Foxx. Han modtog tidligere på året et brev fra sin transportministerkollega i Irland, Leo Varadkar. Her bad Varadkar Foxx om at se positivt på Norwegians ønske om at flyve mellem Europa og USA med asiatisk kabinepersonale ombord på fly indregistreret i Irland og på en irsk driftstilladelse. Noget som de amerikanske transportmyndigheder er skeptiske overfor og gennem længere tid har overvejet om de vil give tilladelse til.

Lirer standardsvar af
Foxx afviser således henvendelsen fra Leo Varadkar med et standardsvar om at han ikke kan kommentere på den konkrete sag.

”Jeg er sikker på du forstår, at jeg ikke kan kommenterer på indholdet af Norwegian Air International’s ansøgning,” skriver Anthony R. Foxx i et brev til Leo Varadkar den 7. maj.

Han lirer herefter endnu et standardsvar af om at man naturligvis tager alle indvendinger med i sine overvejelser.

”Jeg kan forsikre dig om, at vi vil se på alle indvendinger før vi træffer en beslutning i denne sag,” skriver Foxx og opfordrer Varadkar til at følge med på det amerikanske transportministeriums hjemmeside.

Leo Varadkars henvendelse kom i kølvandet på en lignende henvendelse fra en frustreret Norwegian-topchef, Bjørn Kjos.