Italiensk for begyndere

Karup Lufthavn er gået i samarbejde med Norwegian og en række midt- og vestjyske turistorganisationer om at tiltrække italienske turister med rutefly via København.

Den midt- og vestjyske lufthavn i Karup har en optimistisk plan om at bringe sig ind i europæiske turisters bevidsthed. Sammen med Københavns Lufthavn, Norwegian og en række jyske kommuner har man rettet blikket mod det italienske marked.

Planen er, at italienerne skal flyve til København med det norske lavprisflyselskab og herfra videre til Karup – enten med et stop i hovedstaden eller med Københavns Lufthavn som transferpunkt, inden det forjættede midt- og vestjyske land kan indtages.

Det er turistorganisationere i Viborg, Silkeborg, Holstebro og Skiveegnen, der sammen med Mørsø Turistbureau og Destination Ringkøbing Fjord er gået sammen om projekt “Scopri Danimarca“, der vel må betegnes som “italiensk for begyndere“ indenfor den midt- og vestjyske turistindustri.

Planen er, at storby-italiere på 30 år og derover med masser af rejseerfaring og god luft i økonomien skal lade sig tiltrække at cykelture i limfjordslandet og en slentretur i Viborg på søstierne eller i gågaderne.

“Et stigende antal italienere har et godt øje til Danmark, og Italien er et marked der går frem på trods af krisen i Sydeuropa. Italienerne ønsker mange oplevelser, når de er på ferie, og vi har fået en del henvendelser om, hvor man kan booke de oplevelsesruter, som man kan finde på vores italienske hjemmeside,“ siger Maria Haugaard Barslund, der er international projektchef i VisitDenmark.

Ledig flykapacitet bringes i spil
Ifølge VisitDenmark er “ScopriDanimarca“ det første projekt, hvor ledig flykapacitet på indenrigsruterne bilver brugt til at tiltrække udenlandske turister. Her håber man på en succes, så man kan lade væksten i den københavnske turisme brede sig til hele Danmark.

“Vi starter med italienerne, fordi de er meget mobile, og fordi de er vant til at være aktive på ferien og er med til at udforske det ukendte. Herefter må vi se, om der er basis for også at inddrage andre nationaliteter og andre lufthavne, flyselskaber og destinationer i konkrete projekter, der gør oplevelserne uden for København lette at få booket og komme til,“ siger Maria Haugaard Barslund.

Den ledige flykapacitet på indenrigsruten mellem København og Karup er tilsyneladende tilgængelig, selvom Norwegian i sommerprogrammet har reduceret fra 23 til 13 ugentlige afgange, hvor der flyves med indlejede Boeing /37-fly fra Jet Time.

Fra Italien flyver Norwegian til København fra Milano, Pisa. Rom og Venedig samt fra Olbia på Sardinien og Catania og Palermo på Sicilien.