Jet Time-fly mistede kabinetrykket

Et Boeing 737-700 fly fra Jet Time´s finske datterselskab fik problemer med kabinetrykket i en flyvehøjde på 12.500 meter undervejs fra græske Kavala til Helsinki.

En charterflyvning fra Kavala i det nordlige Grækenland til Helsinki med Jet Times finske datterselskab udviklede sig i lørdags anderledes en normalt.

Boeing 737-700 flyet – registrering OH-JTV – befandt sig med 148 passagerer og seks besætningsmedlemmer i en position omkring 150 kilometer øst for Warszawa, da passagererne hørte et højt smæld i kabinen, hvorefter iltmaskerne blev udløst.

Flyet befandt sig i sin maksimale flyvehøjde på 12.500 meter, og piloterne reducerede herefter til 10.050 meters højde og meddelte herefter, at passagererne atter kunne fjerne iltmaskerne. Herefter fortsatte flyet mod den finske hovedstad, hvor det landede 80 minutter senere.

Ifølge flere finske medier rapporterede passagererne om smerter i ører og lunger på grund af det pludselige trykfald.

Ingen fare for passagererne
Hos Jet Time bekræfter administrerende direktør Klaus Ren, at hændelsen fandt sted.

“Der opstod en pludselig fejl på en ventil, der begyndte at lukke kabinetrykket ud. Vi fik hurtigt lukket ventilen via stand-by systemet, hvorefter kabinetrykket blev normaliseret,“ forklarer Klaus Ren til CHECK-IN.dk.

Kabinetrykket ligger sædvanligvis på omkring 8.000 – 9.000 fod. En advarsel vil blive aktiveret i cockpittet ved 10.000 fod, og ved 14.000 fod vil iltmaskerne automatisk blive udløst.

“Piloterne gennemførte de procedurer, som de er blevet trænet i mange gange, og det hele varede maksimalt 20 sekunder. Men for de 154 passagerer har det helt sikkert været en ubehagelig oplevelse, selvom de ikke på noget tidspunkt var i fare,“ understreger Klaus Ren.

Den finske havarikommission er i gang med at undersøge hændelsen, mens den defekte ventil er skiftet og sendt til analyse på et laboratorium.