John Dueholm var konstitueret koncernchef i SAS fra 2010 til 2011. (Foto: SAS)

John Dueholm hædret med Luftfartspokalen

Fungerende koncernchef i SAS, John Dueholm, fik i fredags tildelt Luftfartspokalen ved Danske Flyvejournalisters 75 års jubilæumsarrangement. John Dueholm har gjort en usædvanlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart i det hele taget, begrundede redaktør Ejvind Olsen ved overrækkelsen af prisen.

Danske Flyvejournalisters Klub blev stiftet den14. maj 1936 af ni journalister ved københavnske dagblade. Men selvom der stadig er nogle måneder til 75 årets for stiftelsen, valgte foreningenallerede ved julearrangementet i fredags i i Vilhelm Lauritzen Terminalen i Københavns Lufthavnat tage hul på 75 årsfestlighederne for de 125 fremmødte deltagere.

Foreningens formand siden år 2000 har været redaktør Ejvind Olesen, som derfor også havde det ærefulde hverv at skulle foretageoverrækkelsen afden årlige luftfartspokal ved jubilæumsarrangementet..

Luftfartspokalen er en vandrepokal, der blev indstiftet i 1948 som en hædersbevisning til personer, der har ydet en usædvanlig indsats til gavn for dansk flyvning og og luftfart. Blandt tidligere modtagerne af pokalen finder man Prins Axel, H.C. Hansen, Ejlif Krogager, Prins Henrik, Simon Spies, Jan Carlzon, Flyvevåbnets Eskadrille 722, Niels Boserup, Kronprins Frederik, Jørgen Lindegaard og Susanne Larsen.

Sidste år var det Cimber Sterlings daværende administrerende direktør Jørgen Nielsen, der løb med hæderen – i øvrigt for anden gang.

Men årets luftfartspokal, der blev uddelt for 61. gang, tilfaldt John Dueholm, der er fungerende koncernchef i SAS indtil 1. februar.

”Er der noget, der er brug for i dagens Danmark, da er det optimister, Folk, der ikke lader sig kue af en skæv udvikling eller personlige skuffelser. En optimist i luftfart en, der en skønne dag igen er i stand til at se gennem askeskyerne,“ sagde formand Ejvind Olesen ved prisoverrækkelsen.

Og evnen til at fastholde optimismen var det centrale i bestyrelsens beslutning om at pege på John Dueholm som værdig prismodtager.

”Det vil være forkert at sige, at alt i SAS i dag er rosenrødt. Så langtfra. Netop derfor er der brug for optimister, som har noget at have deres optimisme i. Vi i bestyrelsen har ikke været i tvivl om, at John Dueholm, er den rigtige modtager som lever op til formålsparagraffen ”en usædvanlig indsats til gavn for dansk flyvning og luftfart i det hele taget,” fortsatte Ejvind Olesen.

Som et særligt indslag i forbindelse med foreningens 75 års jubilæum udgives bogen “Som tiden flyver“, der er skrevet af 12 journalister og finansieret af Luftfartsfonden.

Foto: John Dueholm fik overrakt Luftfartspokalen ved Danske Flyvejournalisters 75-års jubilæumsarrangement fredag den 3. december.