Jorden rundt på Premium Economy-klasse

Star Alliance kan nu tilbyde særlige Round-The-World priser på Premium Economy. I alt 11 selskaber deltager, herunder SAS.

Star Alliance bliver nu den første alliance blandt flyselskaberne, der kan tilbyde særlige Round-the-World billetpriser på Premium Economy.

Hidtil har Star Alliance tilbudt de populære jorden rundt-billetter på de gængse serviceklasser som First, Business og Economy, men udbredelsen af den særlige mellemklasse Premium Economy er nu så udtalt, at det vil være muligt at få et passende antal flyselskaber med i tilbuddet.

Det er især Lufthansa´s entré på Premium Economy-markedet, der har muliggjort et Round-the-World produkt, der reelt giver mening.

“I alt 11 af vores medlemmer tilbyder nu en dedikeret Premium Economy-kabine, og derfor glæder det os nu, at vi kan tilbyde vores kunder at gøre brug af denne ekstra komfort på flyrejser jorden rundt,“ siger Horst Findeisen, der er direktør i Star Alliance med ansvaret for kommercielle interesser og forretningsudvikling.

De deltagende flyselskaber i det nye Premium Economy-produkt er Air Canada, Air China, Air New Zealand, ANA, EVA Air, Lufthansa, LOT Polish Airlines, SAS, Singapore Airlines, THAI og Turkish Airlines.

17 forskellige RTW-billetter
Round-the-World billetterne på Premium Economy bliver tilbudt på tre niveauer med henholdsvis 29.000, 34.000 og 39.000 miles. Til sammenligning er omkredsen af jorden 24.900 miles målt ved Ækvator.Prisen varierer i forhold til de enkelte markeder og rejserute.

Der er en række regler, der skal være opfyldt for at kunne benytte RTW-priserne. Først og fremmest skal rejsen starte og slutte i samme land og skal fortsætte i samme retning, enten østpå eller vestpå, selvom det er tilladt at zigzagge inden for et kontinent. Atlanterhavet og Stillehavet må kun krydses en gang på rejsen, og stopovers på 24 timer eller derover skal foretages mindst tre mange og maksimalt 15 gange.

Tager man børn med, skal disse fra to til og med 11 år betale 75 procent af voksenprisen, mens spædbørn under to år betaler blot 10 procent af billetprisen, så længe de ikke har behov for et sæde.

Samlet tilbyder Star Alliance 17 forskellige muligheder for at rejse jorden rundt med alliancens flyselskaber. På First Class er der tre muligheder, fire på Business Class, tre i Premium Economy samt syv på Economy Class.