Jysk lufthavnstaxa-koncept kopieres i København

Landets største taxaselskab, TAXA 4×35, lancerer et nyt koncept om samkørsel til faste priser fra Norsjælland til Københavns Lufthavn. Den nye løsning hedder CPHtaxa og er i realiteten en kopi af den løsning, der i årtier har eksisteret på det jyske marked.

Mange nye initiativer lanceres oftest i hovedstaden, inden de når længere ud i landet. Men det er omvendt, når det gælder samkørsel til lufthavne.

Her har det jyske marked i flere årtier benyttet sig af samkørsel med lufthavnstaxa til de jyske lufthavne, og nu er konceptetsåledes nået hele vejentil “udkantsområdet“ i Nordsjælland.

Det er landets største taxaselskab, 4×35, der har taget initiativet til at etablere samkørsel fra Nordsjælland til Københavns Lufthavn. Ifølge selskabet har både branchen og iværksættere overvejet projektet i flere år, men nu skulle det altså være.

Den nye løsning hedder CPHtaxa, og al booking og betaling foregår via hjemmesiden www.cphtaxa.dk, hvor man med få klik kan vælge og sammensætte sin taxarejse.

Hvis man er villig til at dele taxaen med andre, er der masser af penge at spare, helt op til 60 procent.Kunderne kan nemlig selv bestemme om de vil rejse på Budget- eller på Privat-klasse, hvor man enten kører sammen med andre eller i sin helt egen vogn.

Inspirereret af andre lufthavne

Ifølge taxa-selskabet skal Københavns Lufthavn ikke længere stå i skyggen af både europæiske og jyske lufthavne.

“Jeg tror, at det er på pengepungen, vi får hul igennem. Ikke mindst i en krisetid, hvor både privatpersoner og virksomheder har interesse i at finde nye steder at spare, uden at man samtidig går for meget på kompromis med servicen og komforten,“ siger Niels Kaae, der er administrerende direktør i TAXA 4×35.

Samkørslen bliver i første omgang tilbudt i et større område nord for København, nærmere bestemt fra Gentofte i syd til Hørsholm og Birkerød i nord samt Lyngby, Holte, Virum og Vedbæk.

Mankan både bestille kørsel til og fraKøbenhavns Lufthavn,og priserne starter ved 219 kroner, men den endeligeregningafhænger af afstand, antal passagerer, bagage og ugedag.

Der er tilsyneladende rift om kunderne i øjeblikket. Det mellemøstlige luftfartsselskab Emirates indfører fra 1. april det såkaldte Chauffeur Drive Service (CDS) koncept i Københhavn, hvor manfremover vil hente og bringe danske passagerer i Mercedes-biler.