Airbus A321-200 fra SAS.

Jyske SAS-kunders favoritdestinationer

SAS har offentliggjort de 20 største feriedestinationer fra lufthavnene i Billund og Aalborg. Blandt de mest populære destinationer er en nordisk lufthavn, hvortil der ikke i dag er direkte flyforbindelse fra Jylland.

SAS vil i den kommende højsæson åbne seks nye ferieruter fra Jylland, ligesom det skandinaviske flyselskab indenfor de senere år har etableret regionale ruter fra Billund og Aalborg til henholdsvis Oslo og Stockholm.

Bag disse beslutninger ligger et datagrundlag, hvor SAS har afdækket, hvorhen de jyske kunder rejser.

Blandt de fire nye sommerruter fra Billund finder man Bergen og Nice. I højsommeren 2013 fra slutningen af juni til begyndelsen august var begge destinationer på listen over de største SAS-destinationer fra Billund Lufthavn. Men her rejste passagererne via København, mens de i den kommende sommer kan flyve direkte fra den internationale vestdanske lufthavn.

”Det er vores oplevelse, at når man skal man flyve på sommerferie, så er man ikke så tilbøjelig til at flyve via andre lufthavne. Her foretrækker mange at flyve direkte.Det er den adfærd vi har reageret på med de mange sommerruter fra Danmark, Norge og Sverige,“ fortæller pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark.

TOP 20 SAS-destinationer i højsommeren 2013

Nr. Billund Aalborg
1. København København
2. Oslo Stockholm
3. Stockholm Bergen
4. Bergen Helsinki
5. Helsinki Oslo
6. Trondheim London-Heathrow
7. Stavanger Paris-CDG
8. Gdansk Bruxelles
9. London-Heathrow Stavanger
10. Bodø New York-EWR
11. Dublin Manchester
12. Aalesund San Francisco
13. Berlin Trondheim
14. Tromsø Dublin
15. Østersund/Åre Vilnius
16. Paris-CDG Nice
17. Nice Beijing
18. San Francisco Berlin
19. Düsseldorf Düsseldorf
20. Harstad-Narvik Moskva

Kilde: SAS

På listen over de 20 største destinationer fra de to jyske lufthavne finder man København, Oslo, Stockholm, Bergen og Helsinki som de fem mest populære destinationer med en lille variation i rækkefølgen.

Her er det bemærkelsesværdigt, at Helsinki optræder som en stor SAS-destination fra begge lufthavne. Tidligere fløj Sun-Air of Scandinavia på vegne af British Airways på ruten fra Billund til Helsinki og sidenhen fra Aarhus, inden ruten blev lukket.

Derfor er Helsinki i dag den største uservicerede destination i det jyske marked. Men SAS har et godt øje til ruten og har tidligere nævnt den finske hovedstad som en potentiel ny destination fra det jyske marked.

“Listen er ikke nødvendigvis udtryk for, hvilke destinationer vi fremover ønsker at flyve til. Vores netværksafdeling har stor opmærksomhed omkring de intraskandinaviske rutemuligheder samt sommerruterne i det jyske marked. Hvordan de konkret udvælger nye destinationer, kan vi ikke sige noget om på nuværende tidspunkt,“ understreger pressechefen.