Sisimiut Lufthavn (Foto: Algkalv | CC 3.0)

Blev kåret som årets lufthavn

Sisimiut Lufthavn i Vestgrønland blev kåret til årets lufthavn ved Mittarfeqarfiits årlige lufthavnschefmøde.

Hvert år mødes cheferne for 13 lufthavne og 46 helipads i Grønalnd til et møde hos Grønlands Lufthavne – også kendt som Mittarfeqarfiit – der er en af landets største arbejdspladser med omkring 450 ansatte.

Ved den lejlighed kårer man årets lufthavn, og i år var det Sisimiut Lufthavn, der løb med hæderen.

Begrundelsen gav direktør Marie Fleischer fra Mittarfeqarfiit med på vejen:

“I Mittarfeqarfiit arbejder vi kontinuerligt med, at drive virksomhed bedre i dag, end vi gjorde i går. Herunder, at vi hele tiden arbejder for at servicere vores kunder bedre – ligesom vi skal drive Mittarfeqarfiit sikkert og effektivt. Sisimiut Lufthavn er udnævnt som årets lufthavn, da lufthavnen går forrest på en hel række områder.”

Positiv og forandringsparat
Udover prisen som årets lufthavn blev Sisimiut Lufthavn også hædret med året kvalitetspris for deres “positive og forandringsparate tilgang til fortsat at arbejde med sikkerhedskulturen i lufthavnen.” Herudover gik prisen for årets stabsfunktion til OPSCOM i lufthavnens Quality & Safety afdeling.

Udover kvalitetsprisen var der flere roser med på vejen fra Mittarfeqarfiit-direktøren.

“Sisimiut Lufthavn udviser ekstraordinært økonomisk ansvarlighed, hvor ledelsen viser mod og handling – også selvom det ikke er populært. Som begrundelse er også, at Sisimiut Lufthavn er kendt for altid at hjælpe andre lufthavne når der er behov. Alle på lufthavnen tager aktivt del i lufthavnsdriften – også lufthavnschefen – hvad enten det er når der skal bæres kufferter, opretholde lufthavnsbredskabet eller når der skal ryddes op i terminalen efter vores kunder.”

Tredjestørste kystlufthavn
Den lille grønlandske lufthavn betjener lidt flere end 55.000 årlige passagerer baseret på flyvninger til Aasiat, Kangerlussuaq og Ilulissat. Sisimiut, der ligger i Qeqqata Kommune, hed tidligere Holsteinsborg og er Grønlands næststørste by med omkring 5.500 indbyggere.

Lufthavnen er den tredjestørste på vestkysten kun overgået af Nuuk og Ilulissat.

Bo Olsen, der er lufthavnschef i Sisimiut Lufthavn, var ifølge Mittarfeqarfiit meget beæret over den fine hæder, og han gav med det samme æren for prisen videre til sine medarbejdere og var overbevist om at prisen motiverer til at fortsætte indsatsen og gøre det endnu bedre fremover.

 

Relaterede artikler:

Fra OL-skiløber til lufthavnschef

Luftfartsjobs flyttes fra Danmark til Grønland

Fly lettede fra bane med snerydningskøretøjer