Kabinelugt tvang Lufthansa-fly til landing i CPH

Et Airbus A320-fly fra Lufthansa, der i fredags var på vej fra Stockholm til Frankfurt, valgte at lande i Københavns Lufthavn på grund af en underlig lugt i kabinen.

Når et fly vælger at foretage en såkaldt “diversion“ undervejs fra en lufthavn til en anden skyldes det ofte sikkerhedsmæssige forhold. Men passagerernes velbefindende kan tilsyneladende også være en årsag til at foretage en omdirigering af et rutefly.

Det var således tilfældet for et Lufthansa Airbus A320-200 fly, der i fredags var på vej fra Stockholm til Frankfurt som rutenummer LH809.med 129 passagerer ombord. Flyet befandt sig i omkring 11.000 meters højde omkring 150 kilometer nordøst for Københavns Lufthavn, da piloterne besluttede sig for at lande i København, da kabinepersonalet havde rapporteret om en ubehagelig lugt i kabinen.

Airbus-flyet landede uden yderligere problemer på Københavns Lufthavns bane 22 omkring 15 minutter senere.

Flyvende tæppe
Teknikere undersøgte efterfølgende flyet, og det blev konstateret, at et nyt tæppe i flyet var skyld i den usædvanlige lugt i flykabinen. Airbus-flyet havde angiveligt været til et større eftersyn, hvor det ikke er usædvanligt, at man skifter tæppet i galley-området eller i resten af kabinen.

Alle passagerer om bord på flyet blev ombooket til andre flyafgange til Frankfurt, hvorefter Lufthansa-flyet efter to og en halv times ophold i Københavns Lufthavn fortsatte til Frankfurt udelukkende med besætningen om bord.