Kæmpe passagerfald på Bornholm-flyrute

Indenrigsflyruten mellem København og Bornholm har været særdeles hårdt ramt i juli måned med en nedgang på næsten 20 % svarende til ca. 4.500 passagerer. Det skyldes primært, at det norske lavprisflyselskab Norwegian ikke længere flyver på ruten.

Med otte hverdagsafgange mellem København og Bornholms Lufthavn er der nok at vælge imellem på indenrigsflyruten mellem København og Rønne.

Men sidste år var udbuddet endnu større i forårs- og sommersæsonen. Her fløj det norske lavprisflyselskab tre gange ugentligt med et stort Boeing 737-300 fly med 148 sæder. Det var med til at løfte passagertallet i vejret. Alene i juli måned sidste år var der næsten 23.000 passagerer på indenrigsruten.

Norwegian valgte dog at trække sig allerede i august måned sidste år og er ikke siden vendt tilbage på ruten. Det afspejler sig tydeligt i trafiktallene i juli måned i år.Her mistede lufthavnen 4.473 passagerer svarende til 19,5% i forhold til samme måned året før.

“Den relativt bemærkelsesværdige tilbagegang hænger sammen med, at henholdsvis Norwegian og Widerøe, begge havde flyvninger i den periode sidste år. Vi har til gengæld fået Air Berlin ind som sommerrute i år, hvilket vejer på den positive side,“ siger lufthavnschef Stephan Jensen i en kommentar.

Det er dog svært at aflæse i tallene. Der har således kun været 377 udenrigspassagerer i juli måned, hvilketøger den samlede passagertilbagegang til 20,4 %.

År til dato er der dog stadig vækst, idet 135.469 passagerer indtil videre har rejst til og fra Bornholms Lufthavn i 2011 på såvel udenrigs- som indenrigsruter. Det er 1.425 flere end sidste år ved samme tid og en nettovækst på 1 %. For hele 2010 nåede Bornholms Lufthavn op på 238.897 rutepassagerer.