Lufthansa Airbus A320-200. (Foto: Ingrid Friedl, Lufthansa)

Kampagne vil boykotte indenrigsflyvning i en uge

Ny kampagne i Tyskland opfordrer alle tyskere til at lade være med at flyve indenrigs i en uge i februar næste år af hensyn til klimaet.

Lad være med at flyve indenrigs i en uge fra 10. februar til 16. februar 2020. Sådan lyder den helt konkrete opfordring til den tyske befolkning fra initiativtagerne til en landsdækkende kampagne med titlen ”Tyskland flyver ikke”.

Kampagnen blev skudt i gang med en demonstration i Frankfurt Lufthavn den 11. november, hvor omkring 1.000 mennesker deltog – mange af dem med farvestrålende bannere med ordene ”Deutschland fliegt nicht”.

Initiativtagerne til kampagnen opfordrer tyskerne – både privatpersoner og forretningsfolk – til at lade være med at flyve af hensyn til klimaet. De rejsende bør i stedet tage toget, lyder det i kampagnen. ”Lad os vende flyskam til toglyst,” som en af demonstranterne, en anonym kvinde i 60’erne, siger til tysk radio.

Trafikken kan flyttes til jernbanen
En anden af demonstranterne i Frankfurt Lufthavn den 11. november var Janine Wissler, som er medlem af delstatsparlamentet i Hessen for det socialistiske parti Die Linke.

“Jeg forstår ikke, hvorfor der skal flyve syv fly om dagen fra Frankfurt til Stuttgart. Det er virkelig korte afstande, hvor trafikken kunne flyttes til jernbanen uden problemer,” siger hun til den tyske radio Deutchlandfunk.

”Man er selvfølgelig nødt til at tale om, hvordan vi kan forbedre togrejsen og frem for alt gøre den billigere. Vi har den absurde situation, at indenrigsflyvning ofte er billigere end den billigste togbillet,” siger Janine Wissler.

Protest mod udvidelse af Frankfurt Lufthavn
Ved demonstrationen i Frankfurt Lufthavn blev der også protesteret mod lufthavnens udvidelsesplaner. Der har i de seneste otte år været afholdt demonstrationer næsten hver mandag aften i protest mod væksten i Tysklands største lufthavn.

Demonstranterne protesterer især mod bygningen af den store Terminal 3, som blandt andet skal være med til at tiltrække flere lavprisselskaber i Frankfurt Lufthavn.

”Vi er nødt til at stoppe denne billige turisme. Det er ikke vigtigt, det er ikke presserende, at der tre gange dagligt flyves 400 berusede mennesker fra Frankfurt til Mallorca for 35 euro, så de kan tilbringe en uge i delirium der,” sagde den lokale kunstner, Lars Reichow, under demonstrationen.

 

Relaterede artikler:

IATA bag storstilet kampagne mod flyskam

Nyt stort fald i svensk indenrigstrafik

Værste indenrigstal siden 2007