Airbus A330-300 fra SAS.

Kaotisk feriestart for SAS

SAS måtte fredag og lørdag aflyse otte langdistanceflyvninger, hvilket berørte op imod 2.000 passagerer. Et fly stod på jorden, mens et andet blev omdirigeret til Helsinki på vej fra Shanghai.

Weekenden fra fredag den 26. juni til søndag den 28. juni var på forhånd udråbt som årets største rejseweekend i Skandinavien, men alt forløb ikke efter planen for SAS.

Et Airbus A330-300 (LN-RKH) var fredag ikke kommet tilbage fra A-check i Stockholm, mens et A340-400 fly (OY-KBD) samme dag måtte lande i Helsinki på vej fra Shanghai, da besætningen var løbet tør for tid. Shanghai-flyet var fem timer forsinket ved afgangen fra den kinesiske storby, og opholdet i Helsinki forsinkede flyet yderligere, således at det næsten var et halvt døgn forsinket ved ankomsten til Københavns Lufthavn.

Begge forhold betød, at SAS måtte aflyse otte interkontinentale flyafgange fredag og lørdag:

SK995/26JUN København-Beijing
SK996/27JUN Beijing-København
SK997/26JUN København-Shanghai
SK998/27JUN Shanghai-København
SK903/26JUN Stockholm-Newark
SK904/26JUN Newark-Stockholm
SK925/27JUN København-Washington DC
SK926/27JUN Washington DC-København

Op imod 2.000 passagerer blev ramt
De otte aflysninger samt en række forsinkelser, der fulgte med det meste af weekenden i langruteprogrammet var ikke den bedste start på sommeren for SAS. I højsæsonen er belægningen på langdistanceflyene på den pæne side af 90 procent, så op imod 2.000 passagerer blev forstyrret af weekendens aflysninger.

“Vi har haft planlagt og uplanlagt vedligehold, som har skubbet til hele trafikprogrammet, og det er utroligt beklageligt. Jeg vil kalde det en utilfredsstillende start på sommeren, som desværre har skabt forsinkelser og enkelte aflysninger,“ lyder kommentaren fra pressechef Trine Kromann-Mikkelsen fra SAS i Danmark.

Airbus A330-flyet LN-RKH er søndag kommet tilbage i drift fra det A-check, som er trukket ud. Dermed skulle langdistancetrafikken efter planen normalisere sig i løbet af mandagen.