ATR72-200 fly fra Danish Air Transport i Karup Lufthavn.

Karup-indenrigsrute skal op på 10 afgange om dagen

DAT vil øget antallet af afgange på indenrigsruten fra Karup til København fra de nuværende syv til samlet 10 afgange om dagen.

Danish Air Transport (DAT) har store ambitioner for selskabets tilstedeværelse på indenrigsruten fra Karup til København, hvilket gerne skulle udmønte sig i flere afgange. Det afslørede administrerende direktør Jesper Rungholm på torsdagens pressemøde i den midtjyske lufthavn.

Siden DAT overtog ruten fra Norwegian den 29. marts sidste år, har der været konstant fremgang i passagertallet. Alene i første halvår af 2016 har passagervæksten været på 25 procent, og det ser ud til at fortsætte. I alt 74.950 passagerer benyttede indenrigsruten mellem Karup og København i årets seks første måneder mod 59.731 i samme periode året før.

Ruten flyves i øjeblikket med syv daglige afgange betjent med ATR72-fly, men nu vil DAT skrue op for frekvenserne, således at der kommer 10 daglige afgange på ruten.

“Det skal være muligt at komme fra hele det midtjyske område til København på under to timer. Derfor skal der flere afgange til, og vi vil arbejde på at komme op på 10 afgange om dagen,” fortæller administrerende direktør Jesper Rungholm til CHECK-IN.dk.

Brug for tredje fly på ruten
De ni ejerkommuner bag Karup Lufthavn er klar til at bakke lufthavnen op med en fælles markedsføringsstrategi, der skal tiltrække flere passagerer til indenrigsruten.

“Indenrigsruten er Karup Lufthavns livsnerve. Vi har i dag syv afgange og skal gerne op på 10 daglige afgange i et partnerskab med Danish Air Transport,” siger bestyrelsesformand H.C. Østerby, der samtidig er borgmester i Holstebro Kommune.

Hvornår ruteudvidelsen kan effektueres er dog endnu usikkert. Først skal de ny offensive tiltag have effekt, og derefter skal DAT skaffe egnet materiel til at betjen ruten.

“Vi bliver nødt til at indsætte et tredje fly på ruten, hvis vi skal op på 10 afgange. Hvis tingene udvikler sig positivt kan vi allerede være klar fra vintertrafikprogrammets start i slutningen af oktober,” fortæller Jesper Rungholm.

DAT sigter blandt andet på at skræddersy særlige tilbud til studerende, familier og pensionister, der ikke har tradition for at tage flyet mellem Karup og København.

“Vores erfaringer fra Bornholm-ruten siger, at vi først fik fat i denne målgruppe, der ikke normalt rejser med fly, da vi satte prisen ned til omkring 300 kroner. Så vi fik omkring 10 ekstra passagerer om dagen uden ekstra omkostninger, hvilket svarer til 3.000 kroner om dagen, og det kan hurtigt blive mange penge,” forklarede DAT-direktøren på pressemødet.

Kommer Karup Lufthavn op på 10 daglige afgange vil det blive den næstbedst betjente indenrigsrute i Danmark kun overgået af ruten mellem Aalborg og København. Til sammenligning har Aarhus Lufthavn i dag op til otte daglige afgange på indenrigsruten til København.

 

Relaterede artikler:

DAT kan fejre et år i Karup Lufthavn

DAT udvider på Karup-rute

DAT åbner billetkontor i Karup

DAT vil fordoble passagertallet i Karup

DAT går ind på Karup-rute