Norwegian Boeing 737-800.

Knap 3 mio. Norwegian-passagerer i juli

På trods af en urolig start med store trafikforstyrrelser havde Norwegian i juli passagerfremgang og øget belægning.

Der var ikke mange ledige sæder på Norwegians fly i juli måned. Således var knap 95 ud af 100 sæder fyldt med passagerer. I alt fløj mere end 2,9 millioner passagerer med Norwegian i juli, hvilket er en stigning på ni procent sammenlignet med samme måned året før. Belægningen var på 94,6 procent, hvilket er en fremgang på 0,8 procentpoint. Den totale trafikvækst steg med 15 procent, mens kapacitetsvæksten steg med 14 procent i juli.

Måneden startede med større trafikforstyrrelser, forsinkelser og aflysninger som følge af protester fra selskabets piloter.

”Vi er meget tilfredse med, at så mange valgte at flyve med Norwegian i juli. Trods en dårlig start på måneden, som desværre påvirkede rejseplanerne for alt for mange af vores kunder, viser trafiktallene, at den positive passagerudvikling fortsætter, og at belægningen er solid i alle markeder”, siger Norwegians koncernchef Bjørn Kjos.

Europas bedste
Norwegian gennemførte 99,5 procent af de planlagte flyvninger i juli. Punktligheden denne måned var 64,9 og blev kraftig påvirket af den generelle afvikling af flytrafikken i Europa.

Norwegians flådefornyelse fortsætter med stor kraft i 2016 med levering af i alt 21 fabriksnye fly. En fabriksny 787-9 Dreamliner blev leveret i juli. Med en gennemsnitsalder på 3,6 år er Norwegians flyflåde blandt de mest moderne og miljøvenlige i verden.

Norwegian blev i juli kåret til ”Europas bedste lavprisselskab” af anerkendte SkyTrax for fjerde år i træk og ”Verdens bedste lavprisselskab på langdistanceruter” for andet år i træk.

 

 

Relaterede artikler:

Halvårsunderskud hos Norwegian

SAS holder Norwegian bag sig