Airbus A350-900 XWB fra Cathay Pacific Airways (Foto: Cathay Pacific)

København-rute skal servicere hele Skandinavien

Cathay Pacific åbner den 2. maj en sæsonrute fra Hong Kong til København, og oneworld-flyselskabet har store forventninger til denne og to andre nye ruter.

Fra den 2. maj bliver det nemmere for danskere at komme til Hong Kong. Her åbner Cathay Pacific en sæsonrute fra Hong Kong til København med tre ugentlige afgange, og dermed bliver det muligt at skære to timer af rejsetiden i forhold til eksempelvis at rejse med SAS via Stockholm til den tidligere britiske kronkoloni.

København er ikke den eneste europæiske storby, der i år kommer på Hong Kong-selskabets rutekort. Den 25. marts åbnede Cathay Pacific en rute fra Hong Kong til Bruxelles, og fra den 2. juni bliver det også muligt at flyve direkte fra Hong Kong til Dublin.

“Lige nu er det godt at satse på Europa. De europæiske markeder vokser, der er meget forretningsaktivitet og fritidsrejsemarkedet er meget robust. Det er det rette tidspunkt for os at udnytte det, siger James Ginns, der er chef for Cathay Pacific i Europa, til selskabets inflight-magasin Discovery.

København er populær turistdestination
Hos Cathay Pacific har man på forhånd foretaget undersøgelser af de forskellige markeder, og her har man afdækket, hvordan de tre nye ruter hver især kan opfylde individuelle markedsbehov.

“Samtlige ruter vi lancerer har en stærk profil i Hong Kong og den bredere reigon. Vi kan se, hvor passagererne vil rejse hen, og hvor de vil sætte pris på en direkte forbindelse fra Hong Kong. København er en populær turistdestination i sommermånederne” fortæller Will Kerr-Muir, der er netværkschef hos Cathay Pacific.

Han understreger samtidig, at ruten til København samtidig skal betjene hele det skandinaviske marked.

Mens ruten til København primært handler om turister, så er det anderledes med Dublin-ruten., der bliver en helårsrute. Her handler det om at få fat i det stigende forretningrejse- og fragtmarked mellem Irland og Fastlandskina inden for brancher som teknologi, lægemiddelindustri, flyleasing samt fiske- og landbrugsindustri, ligesom kinesiske studerende i Irland også regnes for et potentiale.

Endelig er Bruxelles ifølge Cathay Pacific tænkt som en gateway til Vesteuropa – som et alternativ til Paris og Amsterdam. Det kan måske også være en strategisk beslutning for at imødegå den kommende konkurrence fra Air Belgium der i slutningen af april vil flyve fire gange om ugen fra Brussels South Charleroi til Hong Kong.

Nye og moderne fly
På samtlige tre nye ruter vil Cathay Pacific benytte helt nye Airbus A350-900, som selskabet har 22 eksemplarer af. I løbet af 2018 leveres samtidig de fire første af 26 Airbus A350-1000, der er noget større.

A350-900-flyene er moderne og miljøvenlige fly med en helt nye kabineoplevelse, og Cathay Pacific kan lokke med et avanceret IFE-underholdningssystem samt WiFi ombord. Flyet er indrettet med plads til 280 passagerer fordelt med 38 på Business Class, 28 i Premium Ecomomy samt 214 sæder i Economy Class.

Cathay Pacific er i dag verdens næststørste operatør af A350-fly kun overgået af Qatar Airways, og når A350-flyet onsdag den 2. maj kl. 06.30 lander i København markerer det samtidig den første A350-rute til den danske hovedstadslufthavn.

 

Relaterede artikler:

Cathay giver CPH første A350-rute

Cathay Pacific annoncerer tre nye ruter

Hong Kong-rute til CPH lader vente på sig

SAS sparer 16 mio. kroner på Hong Kong-rute

SAS åbner Hong Kong-rute