Alsie Express ATR72-fly i Sønderborg Lufthavn. (Foto: Alsie Express)

Kommunal støtte til Alsie-oprustning

Alsie Express går igen op på fem flyvninger på hverdage på ruten Sønderborg – København efter at luftfartsselskabet og den kommunale lufthavn i Sønderborg har indgået en aftale om takstrabatter.

53 dage. Så længe kom de rejsende med Alsie Express på indenrigsruten mellem Sønderborg og København til at skulle nøjes med fire daglige rotationer på hverdage. Den 30. marts nedjusterede Alsie Express antallet af returflyvninger fra fem til fire på grund af dårlig økonomi i middagsafgangen. Men den 22. maj er den femte rotation tilbage.

Det er resultatet af en ny takstaftale mellem Alsie Express og Sønderborg Lufthavn, der er ejet af Sønderborg Kommune. Aftalen giver Alsie Express rabat på lufthavnsafgifterne på middagsafgangen. Få passagerer giver en lille rabat. Mange passagerer giver en stor rabat.

”Vi syntes det var ærgerligt, at de havde fjernet middagsafgangen. Det samme syntes mange erhvervsfolk. Derfor valgte vi at tilbyde dem en rabatordning i en begrænset tidsperiode, hvis de ville oprette den igen,” forklarer Anders Sørensen, chef for Sønderborg Lufthavn, til CHECK-IN.dk.

Det tilbud valgte man at tage imod hos Alsie Express. Rabatordningen gælder ikke for de øvrige fire hverdagsflyvninger eller for de to weekendrotationer lørdag formiddag og søndag eftermiddag.

Justeret en anelse
Samtidig med genindførelsen af den femte rotation bliver fartplanen justeret en anelse. I dag står Alsie Express’ matsorte fly i Københavns Lufthavn fra kl. 10.45 til kl. 14.30 hver dag inden det sætter kursen tilbage mod Als. Med genindførelsen af den femte afgang fra 22. maj går flyet retur til Sønderborg allerede klokken 11.15. Her lander det klokken 12.00 og går mod København igen kl. 13.30 med ankomst på Amager kl. 14.15. Det betyder at eftermiddagsafgangen fra København kl. 14.30 rykkes til klokken 15.15. Den lander i Sønderborg kl. 16.

Den sene eftermiddagsrotation med afgang fra Sønderborg kl. 17.00 rykkes til 16.30. Og den anden vej rundt rykkes 18.30-afgangen fra København til klokken 17.45 med ankomst i Sønderborg 18.30.

Tidspunkterne for den sene aftenrotation og weekendens flyvninger ændres der ikke ved. Det samme gælder for de første morgen- og formiddagsflyvninger fra Sønderborg kl. 07.15 og klokken 10.00 samt fra København kl. 08.30.