Kongelig ruteindvielse i Billund Lufthavn

Det bliver Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, der søndag den 27. marts åbner den nye direkte Air France-rute mellem Paris Charles de Gaulle og Billund. Prinsessen er selv opvokset i Paris, og fra bopælen i Møgeltønder bliver det nu lettere at at rejse hjem til fødebyen Paris.

Søndag den 27. marts er der travlhed, såvel i Aalborg Lufthavn som Billund Lufthavn. Begge jyske lufthavne åbner ruter i samarbejde med Air France KLM.

Fra Aalborg Lufthavn åbner hollandske KLM med to daglige afgange til Amsterdam, mens Air France fra Billund Lufthavn udfordrer Cimber Sterling ved at etablere en rute medtre daglige afgange mellem Paris Charles de Gaulle og Billund.

I begge lufthavne er alle sejl sat til for at skabe en festlig markering af ruteindvielserne. I Aalborg Lufthavn kommer en stor delegation af europæiske topchefer fra Air France KLM. Men Billund Lufthavn får også besøg af repræsentanter fra Air France samt ikke mindstHendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, der officielt vil foretage indvielsen af den nye rute. Det bekræfter Jesper Klausholm, der er marketingchef i Billund Lufthavn.

Marie Agathe Odile,der er prinsessens borgerlige navn, er netop født og opvokseti Paris, hvor prinsessens fire halvbrødre også er opvokset.Paris dannede også rammen omstudieårene, hvor prinsessen bl.a.på et tidspunktarbejdede hos Estee Lauder i Paris som assistent for pressechefen.

Moderen Françoise Grassiot er i dag indehaver af slotshotellet ”Château de la Vernède” i Provence nær Avignon.

Billund Lufthavn har tradition for at have kongelige gæster til særlige arrangementer i lufthavnen. Såledeshar grev Ingolf afRosenborgog hustruengrevinde Sussie, der er bosiddende på godset Egeland ved Kolding,ofte deltaget ved officielle arrangementer i den vestdanske internationale lufthavn.

Foto: Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie skal foretage indvielsen af den nye Air France-rute fra Billund til Paris.