Niels Sundberg, formand for Erhvervsflyvningens Sammenslutning og ejer af Sun-Air.

Konkurs gavnede Sun-Air

Sun-Air tjener igen penge på ruteflyvning. Det skyldes blandt andet Cimber Sterlings konkurs i maj sidste år.

Sun-Air kom ud af regnskabsåret 2011/2012 med et overskud på 28,1 mio. kroner før skat. Det er 11,2 mio. kroner mere end for 2010/2011.

SUN-AIR’s aktiviteter omfatter ruteflyvning, ad hoc charterflyvning og flyvedligeholdelse samt handel med fly og reservedele. I forrige regnskabsår gav rute- og charterflyvningerne underskud, og det positive resultat blev alene hentet hjem i kraft af flysalg for 23,5 mio. kroner.

Men i 2011/2012 har det været anderledes, og selskabets direktør og ejer, Niels Sundberg, kan med tilfredshed notere sig, at alle fire forretningsområder gav overskud.

”Vi har kæmpet os ud af en periode med dårlige tider, og det er vi glade for og stolte af,” siger Niels Sundberg til CHECK-IN.dk.

Konkurs gavnede bundlinjen
Cimber Sterlings konkurs i maj sidste år har også gavnet Sun-Air. Selskabet gik ikke ind på de indenrigsruter, som blev ledige efter Cimber Sterling-konkursen, sådan som Danish Air Transport gjorde. Til gengæld gik selskabet ind på flere af Cimber Sterlings tidligere udenrigsruter fra Billund, og det har gavnet på bundlinjen.

Sun-Air flyver som franchisepartner for British Airways og har inden for ruteflyvning specialiseret sig i at flyve udenrigsruter fra Jylland til de store erhvervscentre i Nordeuropa med små 32-personers Dornier 328-jetfly.

Ad hoc charterflyvningerne, der foregår under brandet ”JoinJet”, har i det forgangne år fordoblet omsætningen og omfatter ud over individuelle flyrejser nu også ambulanceflyvning for SOS International samt shuttle-service for EADS/Eurocopter mellem Augsburg og Marseille. Endelig flyver selskabet hver weekend franske fodboldhold rundt til kampe i Ligue 1.

Sun-Air’s ejer, Niels Sundberg, kan glæde sig over, at selskabet igen tjener penge på ruteflyvning.