Krakow tiltrækker luftfarten i hele Norden

Flere end 25 lufthavne og flyselskaber fra hele Norden vil være samlet i Krakow i Polen fra den 23. til 26. april til den årlige europæiske rutekonference.

Ruteudviklere og salgsmedarbejdere hos en række nordiske lufthavne og flyselskaber kan glemme alt om at Store Bededagsferie i år. I stedet skal kursen sættes mod Krakow, der er vært for Routes Europe fra den 23. til 26. april.

Årets europæiske rutekonference i den sydlige by i Polen har blandt andet trukket Københavns Lufthavn til sammen med lufthavnene i Billund, Aalborg og Aarhus.

“Vi tager til Routes Europe hvert år, og således også til Krakow i april. Generelt får vi meget ud af at være på Routes, og vi bør også revurdere, om vi fremover skal deltage i World Routes, uanset hvor det bliver afholdt,“ siger administrerende direktør Søren Svendsen fra Aalborg Lufthavn til CHECK-IN.dk.

Lufthavnene kan på forhånd angive, hvilke flyselskaber, som de ønsker at tale med. Man får tildelt slots af 20 minutters varighed, hvor det gælder om at præsentere sin business-case bedst muligt.

“Vi har faktisk allerede lagt os fast på, hvilke flyselskaber, som vi ønsker at tale med. Det er masser at interessante flyselskaber tilstede i Krakow, og vi er ved at lægge hånd på de sidste business-cases. Det handler om at være godt forberedt, når der kun er 20 minutter til rådighed til at præsentere vores planer,“ understreger Søren Svendsen, der har fire selskaber i baghånden, hvis det ikke skulle være muligt at få bekræftet de oprindelige mødeønsker.

Største nordiske lufthavne og flyselskaber
På årets rutekonference er alle de store nordiske lufthavne repræsenteret. Udover Københavns Lufthavn er det Stockholm-Arlanda, Oslo Lufthavn, Helsinki Lufthavn samt Keflavik Lufthavn på Island. Herudover har færøske Vágar Airport også fundet vej til den kommende rutekonference.

Flyselskaberne holder sig heller ikke tilbage, da de ved, at en række sultne lufthavne dukker op med attraktive bud, således at det er muligt at disponere ledig flykapacitet på de ruter, hvor der er mulighed for størst indtjening.

På Rutes Europe i Krakow finder man blandt andet Danish Air Transport, SAS,Norwegian, Finnair, Icelandair og WOW air.

I alt vil repræsentanter fra 110 flyselskaber og 350 lufthavne være til stede ved rutekonferencen, der ventes at samle 1.200 fagfolk fra luftfartssektoren i Europa.