Kvinder overtog flyvning til Bangkok

Ethiopian Airlines skrev historie, da en flyafgang til Bangkok udelukkende blev håndteret af kvinder. Pioter, kabinebesætning, handlingfolk, teknikere og flyveledere var alle kvinder.

Ethiopian Airlines skrev for nylig luftfartshistorie, da det afrikanske flyselskab gennemførte en flyvning fra Addis Ababa til Bangkok, hvor kun kvinder var involveret i alle dele af operationen.

Flyvningen fandt sted den 19. november på rutenummer ET618, og i cockpittet på det store Boeing 767-300 fly sad to to kvinder, henholdsvis kaptajn Amsale Gualu og styrmand m/k Selam Tesfaye.

Samtlige ansatte i kabinen var også kvinder, hvilket også var tilfældet med det personale der håndterede flyet – lige fra checkin til handling og flyveledelse.

“Det er en store ære for os at have kompetente luftfartsfagfolk hos Ethiopian i alle dele af organisationen, hvilket portrætterer Ethiopian som et selskab med plads til begge køn, der samtidig bestræber sig på at sikre ligebehandling,“ udtalte Ethiopians koncernchef Ato Tewolde Gebremariam i forbindelse med flyvningen.

Inspiration for alle kvinder
Ethiopian Airlines fortæller, at flyselskabet har ønsket at sætte fokus på, at kvinders dygtighed i luftfart og derigennem anspore unge afrikanske kvinder til at forsøge sig med en karriere inden for luftfarten.

“Denne flyvning var en inspiration for alle kvinder i hele verden, kvindelige ansatte i luftfarten samt ikke mindst de afrikanske kvinder. Her på det afrikanske kontinent har kvinderne ikke så fremtrædende positioner, og denne event skal inspirere piger og unge kvinder i Afrika til at få øjnene op for, at de har masser af fremtidsmuligheder her i det 21. århundrede,“ understreger Ethiopian-chefen.

Hos Ethiopian Airlines er omkring en tredjedel af alle ansatte kvinder, men når det handler om jobs som piloter og teknikere, så er kvinderne klart underrepræsenteret.

Ethiopian Airlines er Afrikas mest rentable flyselskab og er samtidig medlem af Star Alliance, hvor SAS også hører hjemme.