Laudamotion Airbus A320-200 (Foto: Laudamotion)

Laudamotion åbner endnu en rute til København

Til foråret vil Laudamotion åbne ny rute fra Stuttgart til København med seks ugentlige afgange. Ruten betjenes i forvejen af SAS.

Det østrigske flyselskab Laudamotion, som er delvist ejet af Ryanair, annoncerede tidligere på året en ny rute fra Wien til København med opstart den 28. oktober i år. Men allerede til foråret vil selskabet etablere endnu en rute til København fra Laudamotions base i den tyske by Stuttgart.

Den nye rute går i luften i april 2019 og får seks ugentlige forbindelser. Det bekræfter Københavns Lufthavn over for CHECK-IN.dk.

“Laudamotion er et helt nyt selskab her i Københavns Lufthavn, og allerede nu vokser Laudamotion og åbner en rute til Stuttgart til april næste år med seks ugentlige afgange,” siger Lars Lemche, senior kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavn, til CHECK-IN.dk.

Også en ny rute til Gøteborg
Laudamotion vil til næste forår stationere endnu to fly af typen Airbus A320/A321 på Stuttgart-basen, hvor selskabet i dag kun har et fly. De to nye fly giver grundlag for i alt 17 nye ruter fra Stuttgart Lufthavn.

De fleste af de nye ruter går til Sydeuropa, men til Skandinavien åbner Laudamotion udover ruten til København også en ny rute til Gøteborg Landvetter med to ugentlige forbindelser til Stuttgart.

I konkurrence med SAS
Med den nye rute til København går Laudamotion i konkurrence med SAS, som flyver tre gange dagligt mellem København og Stuttgart med Bombardier CRJ-900-fly fra CityJet. SAS flyver endvidere mellem Stockholm Arlanda og Stuttgart.

Stuttgart er en vigtig destination for forretningsrejsende og blandt andet kendt som et centrum for bilproduktion med virksomheder som Daimler AG/Mercedes-Benz og Porsche.

Ryanair går efter 100 procent af Laudamotion
Laudamotion er det tredje flyselskab, som den tidligere Formel 1-racerkører Niki Lauda står bag. I begyndelsen af 2018 købte Laudamotion dele af konkursboet efter airberlin-datterselskabet NIKI, som Niki Lauda oprindeligt grundlagde i 2003 på resterne af Aero Lloyd Austria.

Det første Laudamotion-fly blev sendt i luften den 25. marts, og siden har selskabet etableret base i Wien samt i flere tyske lufthavne.

Ryanair indgik i foråret en aftale med det østrigske flyselskab Laudamotion om at overtage 24,9 procent af aktierne i selskabet og fik i juli EU-Kommissionens godkendelse til at øge sin ejerandel med op til 75 procent. Samtidig indgik Ryanair ifølge østrigske medier en aftale med Niki Lauda, som gør det muligt for Ryanair at overtage Laudamotion 100 procent inden for fire år.

Laudamotion har i dag ni fly i sin flåde – heraf fem Airbus A320 og fire Airbus A321. Til næste år får selskabet leveret yderligere ni Airbus A320-fly.

 

Relaterede artikler:

Laudamotion fordobler sin flyflåde

Søg Lufthansa og Ryanair i slagsmål om LaudaMotion

Ryanair vil overtage Laudamotion fuldt ud