Airbus A330-200 fra Air Greenland i Kangerlussuaq Lufthavn.

Lave priser året rundt til Grønland

Air Greenland indfører ny prisstruktur, der skal sikre lave priser året rundt. Herudover gøres billetkombinationerne mere fleksible, således at der eksempelvis kan tilkøbes opgradering til Business Class for kun 1.500 kr.

Om det er 50-års jubilæet hos Air Greenland, der har fået selskabet til at justere prisstrukturen, skal være usagt. Men et faktum er det, at selskabet har implementeret en udvidet og mere fleksibel prisstruktur.

“Vores nye prisstruktur er nu rullet fuldt ud, og den sikrer et bredt udvalg af priser året rundt. Vikan tilbyde flere forskellige priser på billetter med både restriktive og med fleksible betingelser. Der bliver også større forskel på priserne,“ siger kommerciel direktør i Air Greenland, Udo Glashoff.

Tidligere på året implementerede Air Greenland en række ændringer i salgssystemet. Det betyder blandt andet, at priskombinationerne på en række billettyper er blevet udvidet. Således er billetprisen på en afgang fra, til eller i Grønland nu afhængig af udbud og efterspørgsel.

Det er sammesalgsstrategi som alle markedsorienterede selskaber har praktiseret. Kort sagt er det billigere at rejse på de dage, hvor efterspørgslen er lille, mens man må betale mere for et flysæde de dage, der er højere efterspørgsel.

Air Greenland har en monopol-lignende status på indenrigstrafikken i Grønland og for så vidt også på trafikken til og fra Grønland. Selskabet gennemgår i disse år nogle forandringer, der skal skabe grundlag for at kunnemodstå en ændret konkurrencesituation i markedet.

Cimber Sterling har udvist interesse for at etablere en direkte rute fra Aalborg til Kangerlussuaq, men planerne strandede angiveligt på manglende samarbejde med Air Greenland om indenrigstransporten. På et investormøde i Københavnfor 2 uger siden udtalte administrerende direktør Jacob Krogsgaard fra Cimber Sterling, at man vil fortsætte dialogen med Air Greenland med henblik på at skabe grundlag for en Cimber Sterling-rute til Grønland.