Laveste Norwegian-vækst i to år

Ikke siden askeskyen i april 2010 har Norwegian oplevet en måned med så lille vækst i passagertallet som i april.

Lavprisselskabet Norwegian transporterede i april måned i år 1.345.000 passagerer. Det er en fremgang på 11 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

Mens andre selskaber kun kan drømme om en tocifret fremgang i passagertallet, så er de 11 procent faktisk den laveste fremgang for Norwegian siden askeskyen i april 2010 lagde sig som en tung dyne over Europa og lukkede luftrummet i flere dage. Det betød at nordmændene fløj med otte procent færre passagerer end i samme måned året før.

Hvisman ser bort fra april 2010’s drastiske fald som følge af askeskyen, så skalman helt tilbage til februar 2009 for at finde en måned med lavere vækst. Her fløj kun seks procent flere passagerer med Norwegian sammenlignet med året før.

Hjem igen
Selskabet forklarer selv den lavere vækst end normalt med at de første dage af påsken lå i slutningen af marts og at det er her folk i høj grad rejste. Umiddelbart skulle man dog tro, at de udrejsende også skulle hjem igen. Og afslutningen af fridagene i forbindelse med Jesus korsfæstelse og genopstanden lå som bekendt i april måned.

I 2010 havde Norwegian en vækst på mere end 20 procent i ni ud af årets 12 måneder, og i 2011 var væksten på over 20 procent i fem af månederne. I de første tre måneder af 2012 var væksten på henholdsvis 17, 23 og 18 procent.