Lavpris-fremgang trods Brexit-usikkerhed

Både easyJet og Ryanair leverer solid passagerfremgang og tårnhøj belægning i måneden efter briternes beslutning om at forlade EU.

Den usikkerhed, som er blevet skabt efter at briterne den 23. juni stemte for at ville forlade EU-samarbejdet, ser ikke umiddelbart ud til at have smittet af på passagertallene for juli hos Europas to største lavprisselskaber. Både britiske easyJet og irske Ryanair – der har en meget stor del af sin trafik på ruter til og fra Storbritannien – kan således begge to rapportere om solide vækstrater og tårnhøje belægningsprocenter.

EasyJets passagertal steg med 6,7 procent fra 7,03 mio. i juli sidste år til 7,5 mio. passagerer i juli i år. Set over de seneste 12 måneder har easyJet fløjet med 72,3 mio. passagerer.

Nye kunder og markeder
Ryanair havde en passagerfremgang på 12 procent fra 10,1 mio. passagerer i juli sidste år til 11,3 mio. passagerer i juli i år. Det betyder, at Europas største flyselskab de sidste 12 måneder har transporteret 110,7 mio. passagerer.

“Juli var en rekordmåned for Ryanair, idet vores trafik voksede med 12 procent til 11,3 mio kunder, og vi blev det første flyselskab i verden til at transportere 11 mio. internationale passagerer i en måned med en belægning på 96 procent,” siger Ryanairs kommercielle direktør, Kenny Jacobs, og fortsætter:

”Disse rekordhøje passagertal blev leveret som følge af lavere billetpriser, og takket være den fortsatte succes for vores “Always Getting Better”-program, som fortsætter med at vinde nye kunder og nye markeder, på trods af endnu flere franske flyvelderstrejker og fortsat usikkerhed på markedet efter Brexit-afstemningen.”

Hårfin kapacitetsstyring
De to store lavprisselskaber formåede at få solgt rigtig mange af sine udbudte sæder. Ryanair løftede sin belægningsprocent med et procentpoint til 96 procent, mens easyJet havde passagerer i 95,8 procent af alle udbudte flysæder. Det er en fremgang på 1,5 procentpoint i forhold til samme måned sidste år. Dermed viser de to lavprisselskaber deres evne til at afstemme udbud og efterspørgsel gennem hårfin kapacitetsstyring og prissætning.

Europas tredjestørste lavprisselskab, Norwegian, fløj med mere end 2,9 millioner passagerer i juli, hvilket er en stigning på ni procent sammenlignet med samme måned året før. Belægningen var på 94,6 procent, hvilket er en fremgang på 0,8 procentpoint.

 

 

Relaterede artikler:

Ryanair: Brexit vil presse priserne

15 nye Ryanair-fly skal ikke til Storbritannien

Europæiske luftfartsaktier i regulært blodbad

IAG klarer skærene