Lavprisflyselskab indfører Business Class

Det arabiske lavprisflyselskab Flydubai vil fra begyndelsen af oktober indføre Business Class på selskabets flyvninger, der alle foregår med Boeing 737-800 fly.

Det er blot fem år siden, at lavprisflyselskabet Flydubai blev etableret med støtte fra regeringen i ørkenemiratet Dubai. Selskabet lagde ud med at bestille 50 splinternye Boeing 737-800 fly, hvoraf foreløbigt 31 er leveret.

Det betyder, at Flydubai i dag kan flyve til omkring 65 destinationer med flyene, der har plads til 189 passagerer i en ren Economy Class-udgave. Men det agter Flydubai at lave om på i løbet af efteråret.

Fra den 7. oktober og foreløbigt frem til den 9. december vil der løbende blive indsat fly med en Business Class-sektion til foreløbigt 26 destinationer.Det er primært til destinationer i Mellemøsten, Ukraine og Tyrkiet, at der indføres Business Class, men også Skopje i Makedonien og Bucharest i Rumænien er indtil videre på listen over kommende Business Class-destinationer.

Business Class hos Flydubai handler ikke alene om et bredt og konfortabelt sæde og mere benplads. Når man rejser på Business Class, skal man ikke betale for indchecket bagage, måltider og IFE-underholdningssystemer. Herudover får man også i nogle lufthavne adgang til separate check-in skranker samt lounge-adgang.

Der er i alt 12 sæder i Business Class kabinen med en sædeafstand på 42 tommer. IFE-Underholdningssystemet dækker over en 12,1 tommer skærm med over 900 timers film, musik og spil.

Innovativt lavprisflyselskab
Det er de færreste lavprisflyselskaber, der tilbyder en dedikeret Business Class-sektion med særlige sæder. Det nærmeste man kommer er Norwegians Premium-sæder på Dreamlineren.

Blandt de traditionelle europæiske lavprisflyselskaber tilbyder spanske Vueling det særlige Duo-produkt for forretningsrejsende, hvor midtersædet blokeres på de forreste rækker, ligesom mad og drikke er inkluderet i produktet.

Hos britiske easyJet kender man Flexi-produktet, der giver adgang til fri indchecket bagage, ubegrænset antal ændringer samt hurtig boarding.

Flydubai er et eksempel på endnu et innovativt lavprisflyselskab, der bevæger sig i retning af det produktudbud, som de traditionelle netværksselskaber hidtil har været alene om at tilbyde. Så her er der tale om et vaskeægte hybrid-flyselskab, der har kombineret alt godt fra de to verdener.