Lavprisselskaber flyver udenom Skandinavien

København, Billund og de øvrige skandinaviske lufthavne er ikke på menuen med nye 2015-ruter hos Vueling og easyJet.

Hele 31 nye ruter har det spanske lavprisselskab Vueling planer om at åbne i foråret 2015. Ruterne vil udgå fra selskabets to store trafikknudepunkter i Barcelona og Rom til destinationer over hele Europa og Nordafrika. Fra Reykjavik i nord til Marrakech i Marokko i syd. Fra Irlands hovedstad Dublin i vest til Moskva i øst.

Én del af Europa får dog ikke del i Vuelings ekspansionsplaner. Og det er Skandinavien. På den lange liste med nye ruter, der åbnes løbende fra slutningen af marts, indgår ikke en eneste rute til en destination i Skandinavien.

Vueling flyver i dag til København, Aalborg, Oslo, Bergen, Stavanger, Gøteborg og Stockholm. Det er dog i alle tilfælde fra Barcelona og ikke fra det trafikknudepunkt i Rom, som Vueling i hastig fart er ved at opbygge. Billund er slet ikke på Vuelings rutekort og skal sandsynligvis heller ikke regne med at komme det i 2015.

På kryds og tværs
Et andet lavprisselskab, der også planlægger en byge af ruteåbninger i foråret 2015, er easyJet. Også her har Skandinavien ikke fundet vej til den foreløbige liste med nye ruter i 2015. I alt 24 nye ruter har briterne på programmet. Modsat Vueling, hvor alle ruter udgik fra Barcelona eller Rom, så planlægger easyJet startende i slutningen af marts at åbne nye ruter på kryds og tværs af Europa. Af de 24 nye ruter vil fire således udgå fra Bristol, andre fire fra London Luton, tre fra Manchester og tre fra Toulouse samt to fra London Gatwick og Napoli.

Dermed flyver også easyJet i første omgang uden om København, Billund, Aalborg og det øvrige Skandinavien hvad angår nye ruter næste år. EasyJet er i dag det tredjestørste flyselskab i Københavns Lufthavn med omkring 13 ruter. Selskabet er ikke at finde i andre danske lufthavne.