Letter vil ansætte 1.000

AirBaltic planlægger næsten at fordoble antallet af medarbejdere i takt med at selskabet modtager nye fly og ekspanderer.

SAS gør det. Norwegian gør det. Lufthansa gør det, og nu vil airBaltic også gøre det. Masseansætte nye piloter og kabinepersonale. Det lettiske flyselskab planlægger således at rekruttere omkring 1.000 nye medarbejdere over de næste fem år, for at understøtte luftfartsselskabets planlagte vækst som led i implementeringen af den såkaldte Horizon2021-forretningsplan. AirBaltic har omkring 1100 ansatte i dag, så selvom man tager højde for, at nogle af de nyansatte erstatter nuværende ansatte, så vil der næsten være tale om en fordobling af antal ansatte.

Det 21 år gamle selskab, som SAS var med til at stifte, får i fjerde kvartal i år det første eksemplar af det helt nye Bombardier CS300-fly, som selskabet har bestilt 20 eksemplarer af. De nye fly skal erstatte 12 ældre Boeing 737-300 og Boeing 737-500 fly samt udvide selskabets kapacitet og rutenetvæk.

”Dette vil skabe nye og bedre flyforbindelser til Østersøområdet samt åbne nye jobmuligheder. Vi starter en rekrutteringskampagne ved at organisere et åbent hus for unge, der ønsker at deltage i vores prisvindende team af kabineansatte,” siger Daiga Ergle, HR-direktør i airBaltic.

Fra i dag kan interesserede mænd og kvinder møde op hos airBaltic hver torsdag. De skal ikke udfylde et ansøgningsskema på forhånd, men blot medbringe et CV.

Konkurrence fra SAS
AirBaltic flyver til mere end 60 destinationer fra basen i Riga i Letland. Selskabet flyver blandt andet til Billund og København. På sidstnævnte rute får airBaltic næste år konkurrence fra SAS, der tirsdag meddelte, at de åbner København – Riga.

Den lettiske stat ejer 80,05 procent, mens den resterende andel ejes af rigmanden Ralf-Dieter Montag-Girmes gennem selskabet Aircraft Leasing.

Foruden de 12 Boeing 737-fly, så råder selskabet over 12 Bombardier Q400-fly.

 

 

Relaterede artikler:

Austrian vil masseansætte flypersonale

SAS vil masseansætte piloter

Finnair klar til masseansættelser

Norwegian rekrutterer amerikanske piloter

Vil ansætte 350 piloter og 1.600 i kabinen

Lufthansa-gruppen vil ansætte 4.000 i 2016